ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• dark and cold sana bir soru madem bilimsel konuşuyorsun ya vade uzaklaştıkca tutarlılık düşüyor biz bunu bilmiyoruz ya geçen diyagram 22 sine %100 derken kar yok dedik %100 olan diyagram istatistiğe göre yağma durumu kaçtır ? Tahmin et bakalım

• İyi niyetlisin anlıyorum herkes burada kar sevdalısı ama tutarlılık olarak bakarsan ortalama 15 gün sonraya %55 kar diyorsa senin deyimine göre vade yaklaştıkca olasılık %90-100 lere çıkar e bu da kar demek ? Herşey öyle bakıldığı gibi değil sistrmin kökeni ne nereden geliyor denizel bir sistem mi karasal mı bi kere sen soğuğun kökenine bakmadan sadece 850 ye bakıyorsan model yorumlama dışardan gelenlere de yanlış bilgi vermemiş olalım

• İyi niyetlisin anlıyorum herkes burada kar sevdalısı ama tutarlılık olarak bakarsan ortalama 15 gün sonraya %55 kar diyorsa senin deyimine göre vade yaklaştıkca olasılık %90-100 lere çıkar e bu da kar demek ? Herşey öyle bakıldığı gibi değil sistrmin kökeni ne nereden geliyor denizel bir sistem mi karasal mı bi kere sen soğuğun kökenine bakmadan sadece 850 ye bakıyorsan model yorumlama dışardan gelenlere de yanlış bilgi vermemiş olalım

yani zaten bu forumu biraz da olsa takip eden biri herşeyin 850 sıcaklığından ibaret olmadığını, meteorolojide kesinlik olmadığını vs vs bilir

• Arkadaşlar gelen sistemden öyle çok güçlü sistemler değil. Kayak merkezleri kar alabilir onun dışında diğer yerler biraz serinlik bir miktar Yağmur görür bu gelen sistemlerde.

• >>>WinteR<<< hiç bir kötü niyetim yok. Aha gör kendi gözünle - 8 sokmuş model pekii bu ne anlama geliyor kar yağışı durduğu an kıyılarda şapır şupur erime.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bak anlamadan bilmeden buraya yorumlar yapmaya gerek yok.

- sistem karasal sistem.

- 850 hpa da min -8 girişi var

- 500 hpa -30 ve üzeri

Ekstra olarak vortekse ve silkona uygunluk var. Neresi kötö nasıl kötü

Ha yukarda -8 de kar olmaz demişsin -4 bile kar yağar. Yeter ki rüzgar yönü karayel olsun.

• Tamam madem haksızım tüm her şeyi inceleyin o tarih için bakalım o Kıytırık - 8 ile diğer bileşenler kıyıya tutucu kar oluşturmuş mu iyi geceler

O sinoptikte çok rahat bilek boyu kar görürsün.

• Tamam kusura bakmayın ben haksızım, kısa süre içerisinde anlaşmaya varmak istiyorum çünkü bu kadar dikkat çekeceğimi tahmin etmemiştim. Ben Hoş bir şekilde tartışma başlayacağını tahmin ederken yemediğim laf kalmadı kaldı ki melek gibide niyetle yazdım her şeyi 0 kötü niyet vardı.

• Resmi Gönderi

Tamam kusura bakmayın ben haksızım, kısa süre içerisinde anlaşmaya varmak istiyorum çünkü bu kadar dikkat çekeceğimi tahmin etmemiştim. Ben Hoş bir şekilde tartışma başlayacağını tahmin ederken yemediğim laf kalmadı kaldı ki melek gibide niyetle yazdım her şeyi 0 kötü niyet vardı.

Tamam Yusuf'um kötü niyetli olmayabilirsin ama yanlış yorum yanlış yönlendirme oluyor. Biraz daha dikkat edelim.