ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• Geçen yıl bir uygulama vardı sadece adminlerin paylaşıp yorumladığı ve birde benim gibi uzaktan takip edenlerin bı sayfası vardı model paylaşımında ondan gelmesi şart siteye

Onu istesek yaparız sadece görevliler yorum yapıp paylaşır fakat biz herkes kar seviciliğini yoruma döksün diye açık tutuyoruz. Mantıklı sorular sorulsun istiyoruz. Bu arkadaş gelse sorsa hocam bu şekilde kar yagar mı ? Ben böyle biliyorum yanlışım var mı yokmu diye bizde güzelce cevap veririz.

• Şunu unutmayın her güçlü soguk kar yagdırmaz. Hava tamamen kurursa yağışı oluşturacak nem kalmaz nem olmazsa yağış olmaz.

Dikkat ettiyseniz bazı sistemler deniz seviyesinde iken çoğalıyor karaya çıkınca zayıflıyordu !! Bu sadece bir örneği.

Hocam ben sizin yorumlarınızı çok severek takip ediyon anlamamizda yardımınız çok oluyor ve emeğinize saygısızlık oluyor görüyorum

• Şunu unutmayın her güçlü soguk kar yagdırmaz. Hava tamamen kurursa yağışı oluşturacak nem kalmaz nem olmazsa yağış olmaz.

Dikkat ettiyseniz bazı sistemler deniz seviyesinde iken çoğalıyor karaya çıkınca zayıflıyordu !! Bu sadece bir örneği.

Bundan dolayı Antarktika dünyanın en büyük çölü. Hava o kadar soğuk ki nem tutamıyor, bundan dolayı yağış kıyılarda çok az iken iç taraflarda çok çok az.

• Şimdi burayı model veri şundan bundan anlamayan değerli takipçilerimiz okurken adam bu şekilde yoruma denk geliyor. Oda kar hakkında olmusuz düşünüyor. Bilmiyor ki yanlış yorumu okuduğunu.

Hoca diyor ki herşey 850hpa 500 hpa olsa antartikada her saat kar yağardı ama gel gör ki en az yağış alan yerdir

• Bundan dolayı Antarktika dünyanın en büyük çölü. Hava o kadar soğuk ki nem tutamıyor, bundan dolayı yağış kıyılarda çok az iken iç taraflarda çok çok az.

Dünya genelinde örnekleri çok herşey dengeli bu hayattta sıcak olmazsa yağış olmaz.yağış olmaz ise soğuk olmaz. Tekrar yine başa dönüyor,

• Şuan bence biz Ocak sonu yani 10 gün sonra sitemler almaya başlayacaz artık şans hangi bölge ne alır o anlık bile değişirken. Biz sadece sisteme odaklansak bir gun ekşi 16 giriş yapar birgün ekşi 8 bunların ne önemi var ani yasayalim

• Şuan bence biz Ocak sonu yani 10 gün sonra sitemler almaya başlayacaz artık şans hangi bölge ne alır o anlık bile değişirken. Biz sadece sisteme odaklansak bir gun ekşi 16 giriş yapar birgün ekşi 8 bunların ne önemi var ani yasayalim

kesinlikle katılıyorum birazda şükür etmek lazım. çoğu kişi bunu bilmiyor hep fazlasını istiyor

• Herkes gergin son yilların en kötü Ocak ayını geçiriyoruz. Normal olarak herkes gelmişken güclü bir sistem gelmesini istiyor. Arkadaş da sahil kesimler adına konuşmuş zaten

• Resmi Gönderi

Sinan abi uyumadan bı çözüm bul bu model yorumlama karışıklıgina☺️

Bana ters kalır 47 dakikadır uyumadım yav böyle devam edelim

Tek karar bende olmuyor kapatırsam konuyu 6 güncelleme yazmam gerekir vakit zaman yok onada