Eline emeğine sağlık
Sağol abim. Sıkıntı etme çok daha iyileri var önümüzde.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEline emeğine sağlık
Sağol abim. Sıkıntı etme çok daha iyileri var önümüzde.
Devamında rakım sistemi alırdık. Eline emeğine sağlık kardeşim Estimator
Sağolasın. Ecm'nin 3-4 güne ihtiyacı var. 18-19'u görsün o zaman ateş ederiz.
Biz teşekkür ederiz Estimator ustam 👏 eline emeğine sağlık
Herkese teşekkürler 👍
Gece GFS de soğukları depemize indirir denk olur
Estimator eline sağlık.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Winter hocam biraz açıklama yaparmisiniz modumuz çok düştü sinan abim de konuyu kapattı çok üzüldüm
Winter hocam biraz açıklama yaparmisiniz modumuz çok düştü sinan abim de konuyu kapattı çok üzüldüm
erdal bunlar endeks. ecmwf gfs gibi modeller bu endekslerini yer istasyonlarini atmosferin katmanlarindaki degisimleri incelemek icin balonlari radarlari vb hepsini kullanirlar.
ustteki nao endeksi north atlantic oscillation yani kuzey atlantikdeki basinc degisimlerini salinimlarini gormemizi saglar bu salinimlar belirli bir duzene gore sekillenirler. aylik senelik bazlarda inis ve cikislari kesit olarak alirsan ayni bir aynalama sistemi gibi birbirini alggoritmik olarak ortalacak sekilde salinimlar oldugunu goreceksin. negatif pozitif fazlar deniliyor sistem geliyor gidiyor deniyor aslinda direk negatifte diye bize sistem gelecek anlamida tasimiyor o zamanki basinc merkezlerinin birbirleri ile baglantisida soz konusu sinoptikten sinoptige segisir bazen ezbere cozumler uretiliyor aslinda durum boyle degil.
ao arctik oscillation. burada durumlar nao ya gore biraz farkli ao nun nao ya gore periyodik genligi stabil degil diye biliyorum. bunlar basinc merkezlerinin degisimini ve genislemesisi daralmasi gibi bir takim faktorleri ifade ediyor daha fazlasi icin hocalarimiz daha detayli yazacaklardir. benim bildigim bu orta ve uzun vadeli tahminlerde kullaniyoruz.
ustteki ornek endeksden anlayacagimizda ayin 5-6 si gibi karasizlasiyor dikkat edersen negatif ve pozitif ve notr yonelimler var. yani sistem yok diye gosteren modeller bir anda sistem verebilir. yada bozabilir. tabi suanki patern e gore yorumlamak lazim bazen negatif isimize gelir bazen notr bazen dolayli yoldan pozitif. endeks durum fifti fifti diyor.
05 ARALIK
GFS
GECE GÜNCELLEMESİ