- Resmi Gönderi
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
1 tane çılgın senaryo kesmez artık 3-5 tane çılgınların çılgını senaryo lazım diyagramda
-
1 tane çılgın senaryo kesmez artık 3-5 tane çılgınların çılgını senaryo lazım diyagramda
al sana senaryo çılgınlıgı
-
al sana senaryo çılgınlıgı
çılgından kastım -15 altı senaryo :D
-
çılgından kastım -15 altı senaryo :D
morlar gelmez kolay kolay bu cografyaya
-
morlar gelmez kolay kolay bu cografyaya
hocam ne kadar -15 altı senaryo o kadar ortalamayı düşürmek demek
-
hocam ne kadar -15 altı senaryo o kadar ortalamayı düşürmek demek
Şöyle düşün 5 mb bile senaryoyu değiştirir isterse 2 hafta önceden 10 tane -15 senaryo versin vade yaklaştıkca çok değişiyor belkide sistem hiç gelmeyecek %30 ları geçmiş şimdiden ihtimal ama belli olmaz
-
Şöyle düşün 5 mb bile senaryoyu değiştirir isterse 2 hafta önceden 10 tane -15 senaryo versin vade yaklaştıkca çok değişiyor belkide sistem hiç gelmeyecek %30 ları geçmiş şimdiden ihtimal ama belli olmaz
orası öyle ama 270. saatten sonra sistemi vermesi öyle ya da böyle bi sistem olduğuna işaret ediyor çünkü azorun önü kapanmasına rağmen sistem indi.
-
orası öyle ama 270. saatten sonra sistemi vermesi öyle ya da böyle bi sistem olduğuna işaret ediyor çünkü azorun önü kapanmasına rağmen sistem indi.
Hovmoller diyagramda veya kuzey atlantik rejiminde hiç böyle bir görüntü ön görüsü yok yani verilerde böyle birşey onaylamıyor ama bazende veriler modellere uyuyor negatif nao öngörüsü devam etmekte bu görüntü ise atr görüntüsü ve verilerde bu yok maalesef.
-
Gfs yalan söylüyor yada nao verileri yalan söylüyor.
Nao Ocak 10 gün negatifim diye bagrıyor. Ama gfs maşallah nao yu +2 getirmiş.
Pek bel bağlamayın derim veriler alakasız
-
SnowFall şimdi güncel veriye baktım atr vermiş bak mesela dün negatif nao baskındı bugün atr
-
Yalnız şubat ilk hafta neymiş öyle full blokaj vermiş
-
hiçbişi anlamadım 10 gün önce veriler yılbaşı için iyi deniliyordu sistem var deniliyordu bi cacık olmadı şimdi modeller sistem gösteriyor verilerle alakası yok deniliyor
-
Yalnız şubat ilk hafta neymiş öyle full blokaj vermiş
Martta gözüküyor mu bayramada kara yakalanmayak
-
hiçbişi anlamadım 10 gün önce veriler yılbaşı için iyi deniliyordu sistem var deniliyordu bi cacık olmadı şimdi modeller sistem gösteriyor verilerle alakası yok deniliyor
Yılbaşında kim iyi demiş 😃 en son kaç yıl önce yılbaşında sistem aldık
-