,
Gfs kontrol ,kontrol edilmemeli
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur,
Gfs kontrol ,kontrol edilmemeli
Yarından sonra sinoptikte değişiklikler olacak. Batılama bekliyorum
Gfs de neden batılama beklediğimi söylim, 1 haftalık tutarlılık performans oranı inanılmaz seviyede düşmüş durumda.Noel etkisi
modeller deki belirsizlik durumu anlatmakta fayda var. Öncelikle mor kare alanda azor adalarını görüyoruz. Nao verileri azorun Ocak ilk haftalarında negatif bir hal alacağını bize söylüyor. azor adaları üzerinde izlanda alçak basınçları mevcut bu durum da noa verilerini negatif bir hal almasını sağlıyor.
Fakat hocam bu modelde azor var neden negatif gösteriyor sorusunun cevabını da yine vermiş bulunuyorum. Azor adaları üzeri etrafında alçak basınçlar mevcut.peki bu durum da hava olayları en çok hangi bölgeye yararlı olur diye soracak olursak tabi ki de Avrupa ama burda 2 çeşit Avrupa sistem modeli olur. 1 sistem izlanda kökenli 2 sistem kutup kökenli sistem. Bu gelişen atakta kutup kökenli sistem gözlemliyoruz. Her ne kadar Avrupa ya iniş hali göstersede Avrupa'ya yarayacak bir sistem değil ve hızlı bir sorgulama yaparak ilerleme kaydeder. İzlanda kökenli bir sistem olsa avrupayı ihya ederdi.
Özetle;
Gizli nao poztfilği devam ediyor. Fakat burda aktif izlanda işin içinde oldugu için kutup kökenli sistem antiseveni sistemi ne Avrupa nede bize yaar etmeden Kafkaslara atabilir..bu sistem alçak basınç sevmez bol bol İskandav ve kutup yükseği azor sever.IMG_20240102_093553.jpg
Bu sistem bozulacak yine galiba yavaş yavaş bozmaya başladı fazla umitlenmiyorum kendi görmüşümdür kimse ciddiye almasın çünkü bu konuda bi bilgim yok resimlere bakarak konuşuyorum sadece
Bunlar dün indirdiğim modellerin 210.saatleri
ve bugün kü güncellemelere en yakın çıktıyı sunan model KMA .
Gem modeli tamamen dandik bir modeldir hiç mi bir sistemde öncülük yapmaz güney kore modeli bile daha tutarlı
Gökhan airlines ile uçuşumuz başlamıştır. Kemerlerinizi sıkı bağlayın çünkü uçuşumuz çok yüksekten olacak 😂😂