ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ecmwf inceliyoruz.

Saatler 120h gizli azor desteksiz azor direnmeye çabalıyor. Özellikle İtalya civarındaki siklon derinlik kazanıyor. Ve kuyuya atılan taş misali güneyledikçe güneyliyor.azorun kuyusunu kazıyor.

Gfs de bu durum aynı fakat gfs de bu silkon dogulamak yerine tam tersi İspanya civarına ilerlerliyor. Batılıyor ve azor azor olmaktan çıkıyor. Bir İskandinav yükseğine dönüşüyor.

Ecmwf ise durum farklı siklon doguluyor. azor azor olarak kalmaya devam ediyor

Ama ne kadar dogulasa da batıdan da izladam alçakları 2 li kıskaça almış durumda ve bu durumda azorun bağlantısını kesiyorlar.azor artık azorluktan çıkıyor ve serbest yatay hal alıyor.bu durumda ortaya geniş bölgeye yayılan İskandinav yükseğini ortaya çıkarıyo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Vade kısa 120 li saatlerden bahsediyoruz. Artık bundan sonra düzeleme olmayacağı gibi daha kötü haller alabilir.

Burda bize sabır etmek düşüyor.

21-22 Ocak tarihlerine dikkat edelim. Beklenti bu yönde

18-25 diye dedim vadeyi daha kısaltıyorum.

Hepinize iyi günler

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Diger yönden bu şekilde gelme durumunda İstanbul Marmara dolaylarında 156 saat sonra yağışlar poyraz yönünde kuzey dogu güney batı olacak şekilde kar yağışı deniz etkisi başlayacaktır. Sogukların kalitesi çok iyi bu durum -14 e kadar çıkıyor. Sistemi hızlı hareketi ile poyrazlı yön Karayele dönüşüyor.

Aranızda ki tartışmayı bitirmek amacıyla bu görseli atıyorum ecmwf e hakaret olur kıyaslamak.

Ama şunu unutmamak lazım. Ecmwf gfs de ukmo da gem de hepsi aynı toptancı dan alışveriş yapıyor. burda olay aldıkları o mallara güzel tezgah kurması ile başlıyor. Yoksa hepsinin verisi tek yerden geliyor.

Yorumlaması onlara kalıyor

• Resmi Gönderi

Vade kısa 120 li saatlerden bahsediyoruz. Artık bundan sonra düzeleme olmayacağı gibi daha kötü haller alabilir.

Burda bize sabır etmek düşüyor.

21-22 Ocak tarihlerine dikkat edelim. Beklenti bu yönde

18-25 diye dedim vadeyi daha kısaltıyorum.

Hepinize iyi günler

Boş zamanlarımda oturup yada ayakta yazdığın tüm yorumları okuyacağım

Bir kaç tane okudum kafam karıştı

Tüm yorumların için eline sağlık Selam

• Bu arada ecmwfnin dediği gibi olursa konumum İstanbuldan daha güçlü yağışlar alacak ve süresi bir tık daha uzun. Eğer ecwmf gibi gelirse Ben İstanbula oranla beklentimi yüzde otuz arttırıyorum.

• ECMWF bana daha tutarlı gelmiştir her zaman tabiki şahsi düşüncem bu kimseyi bağlamaz

:onay: Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow :kas:

:koşma: Chasing the Siberian Husky :bakış:

:kar::kralice::türkiye::coksoguk: :karyagisli:

• ECMWF bana daha tutarlı gelmiştir her zaman tabiki şahsi düşüncem bu kimseyi bağlamaz

ECM bu akşam GFS uyar orta noktada buluşurlar diye düşünüyorum, diyagramlarda sırıtıyor ana çıktısı

Tothenamadı