Sisteme 7-8 gün kalmış her şey kısa süre içerisinde belli olacaktır diye düşünüyorum orta vadeye gireceğiz çünkü
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
Üzülüyorum buraya bilgiler yazıp sizlerin daha iyi anlaması için..Ne Yazık ki kimse okumamış kimse görmemiş.. 18-25 arası tahmini tam 1 ay öncesinden var ve bunu 2 hafta önce 20-21 tarihlerine çektim
-
Ha sistem gelir gelmez orasını bilmem ama veriler doğrultusunda sürekli olarak 18-25 Ocak arasını işaret etmiştim. Ve veriler yine çok güzel sadece ao aşırı poztif bu Avrupa için iyi gelebilir.
-
Gfs'nin duygularınız ile oynamasına artık izin vermeyin
Benim GFS ile işim yok üstad ben 9 gün varken harika sistemi 3 5 gün kala nerdeyse sistemciğe çeken modellere güvenmiyorum bu sene zaten hiç güvenmiyorum. Ucundan kaçanlar mı dersin 850 hpa varken 500 hpası kaçan mı dersin dersin de dersin
-
- Resmi Gönderi
kimsenin tahmin edemedği sistem ..
ihtimaller arasinda bu ve benzeri sistem hep vardi. sinoptikler de yoktu sadece. 48 saat erken verdi bu ciktida. 3-4 gun once yuksek iskandinav uzerinde yukseliyordu. suan azor yerinde ve sistemi bu ciktiya gore bize verdi. bunu yazdik zaten.
-
- Resmi Gönderi
Üzülüyorum buraya bilgiler yazıp sizlerin daha iyi anlaması için..Ne Yazık ki kimse okumamış kimse görmemiş.. 18-25 arası tahmini tam 1 ay öncesinden var ve bunu 2 hafta önce 20-21 tarihlerine çektim
Şöyle ki! Sen sistem var diyorsun en azından olasılık yüksek diyorsun. Bir diğer tahminci ocak ayını kapattık diyor. Bir diğeri şubat diyor. Şimdi 2 tahminci sistem yok diyorsa, sistem var diyen tahminci otomatikman ilgi görmüyor. Aynı verilere bakıp ayrı tahminler bizlerde kafa karışıklığı yaratıyor. Biriniz ecmwf, biriniz, gfs, biriniz gem modeli gibi oluyorsunuz. 😬
-
-
- Resmi Gönderi
Şöyle ki! Sen sistem var diyorsun en azından olasılık yüksek diyorsun. Bir diğer tahminci ocak ayını kapattık diyor. Bir diğeri şubat diyor. Şimdi 2 tahminci sistem yok diyorsa, sistem var diyen tahminci otomatikman ilgi görmüyor. Aynı verilere bakıp ayrı tahminler bizlerde kafa karışıklığı yaratıyor. Biriniz ecmwf, biriniz, gfs, biriniz gem modeli gibi oluyorsunuz. 😬
Öf tespite bak harika
-
- Resmi Gönderi
ECMWF ENS senaryo ortalaması -7 olmuş İstanbul'da
-
- Resmi Gönderi
ECMWF ENS senaryo ortalaması -7 olmuş İstanbul'da
sahut hatta gecen gun azarun ezilmedigini sen yazmistin dimi. buraya dikkat cekmistin.
-
- Resmi Gönderi
Öf tespite bak harika
Yeter artık buramıza geldi yaa! 😅
-
2 gün sonra sisteme 5 gün kalacak fazla çaba göstermeden gelir gelirse,
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
sahut hatta gecen gun azarun ezilmedigini sen yazmistin dimi. buraya dikkat cekmistin.
Evet. Beklentimin üstünde çıktılar görüyorum ama. Potansiyeli kimse yokken takip ettim🫡
-
- Resmi Gönderi
Adalet isteme he
İlla belge çıkarttıracaksınız bana. Bitirtmem bu güncellemeleri 😬
-