Sonuç olarak saf karayel olmadığı sıcaklığa etkisi karayel kadar olmaz muhtemelen, gene bir rakım sistemi
Poyrazdan kat kat iyidir, faydası az çok olur bence.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSonuç olarak saf karayel olmadığı sıcaklığa etkisi karayel kadar olmaz muhtemelen, gene bir rakım sistemi
500 hpa iyi o yüzden kar kesinleşiyor en büyük etkenlerden.
Konuyu ilgili güncelleme paylaşılırken başka paylaşımlarla meşgul etmeyelim 👍
Modellerin özelikle 500 h soğuklarına bakın zaten kalitesini oradan belli eder.
5-10 gün ilerisine bakmaya gerek yok. Anlık misal 850 -8 girişi var yağışlar dek olarak İstanbul semalarında geziyor..fakat yüzeye gelen yağış türü yağmur. Neden ?
500 soğukları -22 civarı. Ekstra birde poyraz yönlü rüzgar hakim olunca ortaya böyle bir tablo çıkıyor.
Ama 27 Ocak sisteminde durumlar bunun 2 katı büyük. Hem 500 h soğukları hem rüzgar hemde yağış yoğunluğu sistem zaten karasal olduğu için yer seviyesi sıcaklıkları kar seviyesinde olacaktır.
İzlanda kökenli soğuk ataklarda yer seviyesinde yağış geldikten sonra bariz yükselemeler olur bu tarz sistemlerde olmaz.
Modelin bu çıkartılarına göre sahil bandinda tutucu olmasa da görsel ama iç kesimlere gittikçe kalın örtüler oluşur.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Rodos adası civarı siklon patlasa daha güzel olurdu biraz daha güneyli
Daha Çok GösterThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Modellerin özelikle 500 h soğuklarına bakın zaten kalitesini oradan belli eder.
5-10 gün ilerisine bakmaya gerek yok. Anlık misal 850 -8 girişi var yağışlar dek olarak İstanbul semalarında geziyor..fakat yüzeye gelen yağış türü yağmur. Neden ?
500 soğukları -22 civarı. Ekstra birde poyraz yönlü rüzgar hakim olunca ortaya böyle bir tablo çıkıyor.
Ama 27 Ocak sisteminde durumlar bunun 2 katı büyük. Hem 500 h soğukları hem rüzgar hemde yağış yoğunluğu sistem zaten karasal olduğu için yer seviyesi sıcaklıkları kar seviyesinde olacaktır.
İzlanda kökenli soğuk ataklarda yer seviyesinde yağış geldikten sonra bariz yükselemeler olur bu tarz sistemlerde olmaz.
Modelin bu çıkartılarına göre sahil bandinda tutucu olmasa da görsel ama iç kesimlere gittikçe kalın örtüler oluşur.
70-80 rakım için beklentin ne şuan için usta, benim bilgim buraya kadar o yüzden soruyorum 😎
70-80 rakım için beklentin ne şuan için usta, benim bilgim buraya kadar o yüzden soruyorum 😎
Bölge sorumluları yazar şuan ne desem boş belki daha iyisi gelir belki bozar işin içinde siklon var ne edeceği belli değil
Ecmwf sistemi kısaltmış resmen
Ecmwf sistemi kısaltmış resmen
Fakat gfs daha güvenilir bu sene.