- Resmi Gönderi
Herkese iyi geceler
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHerkese iyi geceler
Kuzeyde büyük balık oluşmaya başlıyor. Ayrıca şu azor yükselme fobisinden vazgeçin artık azor hep yapar bunu yaz kış farketmez. Burda önemli olan tepede soğukları yakalamak.
Akşam bahsettim oluşumalar denk gelirse erken sistem erken kar ihtimali oluşur. Bu Ocak Şubat aylarında daha garantili olur çünkü soğuklar daha çok hazır kıta bekler. Aralık 10-15 inden sonra kıyılara kar potansiyeli kar beklemek zaten başlı başına mucize.
Modeller de kararsızlık var. Ao pozitife yükselip düşüyor. Nao poztif uzerinde kalacağım diyor. burda esas düğüm Ao da. Ao belirsizliği var
Ao pozitif olması bize yaramaz. İzlanda bölgesini serbest bırakır..bu durumda azor Grönland blokaji oluşturur. Ve tüm ab tüm akış Avrupa'ya döner biz ise yüksek basınç hakimiyetinde kalırız.
Önemli bir not daha ao nun poztiften hemen negatife donmesi balkanlar ordan bize doğru sistem ihtimalini yükseltir.burda hızlı pozitif negatiflik önemli ama istikrar poztif yönde devam ederse tüm soğuk yağışlı hava Avrupa ya gider
GFS, JMA'dan bile çöp modeldir. İyi geceler. Eline sağlık Angora
Duyduğum en saçma cümle budur sanırım nasıl jma dan cop olabiliyor sanırım siz algoritmasını cozdunuz modelin 😂
Batılı verdi
Daha iyi gidiyor
Ulan böyle bi saçmalık yoguk kar soğukları veriyor 1 tane YAĞIŞ yok marmarada kuru soğuk bu sene niye böyle salak salak sistemler geliyor anlamadim
Ulan böyle bi saçmalık yoguk kar soğukları veriyor 1 tane YAĞIŞ yok marmarada kuru soğuk bu sene niye böyle salak salak sistemler geliyor anlamadim
Zaten 20 sinden önce herhangi bir sistem beklemek olmaz
Sistem geliyor ama YAĞIŞ yok 20 sinde de aynı mevzu olcak bu gidişle bu sene kuru soğuk yiycez doğu bölgelerde bayram edecek
negatif nao olmamalı
10 ARALIK
ECMWF
SABAH GÜNCELLEMESİ
10 ARALIK
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İLK YARI
GİF