Ben yorum yaparsam herkes kaçar önce siz yorumunuzu yapın bende duruma göre yorum yapacağım.
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
selam beyler sistemler kaçırıldımı?
Daha kaçmış bişey yok Ecmwf 11 inde kar var diyor GFS yok diyor sanırım alman modeli iconda ecmwf yakın bakacağız
-
Daha kaçmış bişey yok Ecmwf 11 inde kar var diyor GFS yok diyor sanırım alman modeli iconda ecmwf yakın bakacağız
gfs den şaşılmaz
-
gfs den şaşılmaz
ECMWF bana göre GFS'den çok daha iyi bir modeldir niye şaşılmasın
-
selam beyler sistemler kaçırıldımı?
Sistem yoktu ki bize gelen kaçsın
-
Şu ecmwf bide ben bakayım ne verdi acaba
-
- Resmi Gönderi
Merhaba özet gececek bir arkadaş varmı durumlar nedir ne yapıyoruz ne olacak.?
Hoşgeldin abi. GFS'nin uçuk senaryolarına bakarak sistem potansiyeli belirleyenlere göre su an durum olumsuz. ECMWF ve ICON Türkiye payını alacak diyor İstanbul dahil. Sistem potansiyeli -8 -10 arası bana kalırsa. O da en düşük 850 sıcaklikları. Sonrası için güzel görüntüler gelmeye başladı. Keyifli bir takip süreci oluyor 🫡
-
- Resmi Gönderi
Sistem yoktu ki bize gelen kaçsın
Sistem var . Bahsedilen kadar etkili olmayacak diyelim 👍
-
nE ecmwf daha mı iyi :D
-
- Resmi Gönderi
nE ecmwf daha mı iyi :D
Ronaldo'yla Messi'yi mi kiyasliyorsunuz arkadaşlar . Sayısal model kıyaslamasını neye göre kime göre yapıyorsunuz Allah aşkına. Hepsi birer olasılıktir. Oturup takibimizi yapalım biz.
-
Ecmwf inceliyoruz.
Saatler 120h gizli azor desteksiz azor direnmeye çabalıyor. Özellikle İtalya civarındaki siklon derinlik kazanıyor. Ve kuyuya atılan taş misali güneyledikçe güneyliyor.azorun kuyusunu kazıyor.
Gfs de bu durum aynı fakat gfs de bu silkon dogulamak yerine tam tersi İspanya civarına ilerlerliyor. Batılıyor ve azor azor olmaktan çıkıyor. Bir İskandinav yükseğine dönüşüyor.
Ecmwf ise durum farklı siklon doguluyor. azor azor olarak kalmaya devam ediyor
Ama ne kadar dogulasa da batıdan da izladam alçakları 2 li kıskaça almış durumda ve bu durumda azorun bağlantısını kesiyorlar.azor artık azorluktan çıkıyor ve serbest yatay hal alıyor.bu durumda ortaya geniş bölgeye yayılan İskandinav yükseğini ortaya çıkarıyo.
-
Vade kısa 120 li saatlerden bahsediyoruz. Artık bundan sonra düzeleme olmayacağı gibi daha kötü haller alabilir.
Burda bize sabır etmek düşüyor.
21-22 Ocak tarihlerine dikkat edelim. Beklenti bu yönde
18-25 diye dedim vadeyi daha kısaltıyorum.
Hepinize iyi günler
-
Aranızda ki tartışmayı bitirmek amacıyla bu görseli atıyorum ecmwf e hakaret olur kıyaslamak.
-
- Resmi Gönderi
Sinan bi yorum alalım senden Ocak ayına dair.
Senin dediklerinin tam tersi ilerliyor Ocak
-
Diger yönden bu şekilde gelme durumunda İstanbul Marmara dolaylarında 156 saat sonra yağışlar poyraz yönünde kuzey dogu güney batı olacak şekilde kar yağışı deniz etkisi başlayacaktır. Sogukların kalitesi çok iyi bu durum -14 e kadar çıkıyor. Sistemi hızlı hareketi ile poyrazlı yön Karayele dönüşüyor.
-