ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• Arkadaşlar gelen sistemden öyle çok güçlü sistemler değil. Kayak merkezleri kar alabilir onun dışında diğer yerler biraz serinlik bir miktar Yağmur görür bu gelen sistemlerde.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Abi yeminle kafa yiyecem 2 metre sıcaklıkları 0 geçmiyor. 850 de -8 giriyor en az soguklar düşük diyoruz. Yahu 850 sogukları dediği olay deniz seviyesinden 1500 metre yukardaki havayı temsil eder. Herkes deniz kenarında mı oturuyor anlamadım gitti.

• -8 kar açısından riskli bir 850 hpa soğuğudur eğer o soğuktan iyi bir kar örtüsü çıkmasını istiyorsak bazı şeylerinde iyi olması lazım örneğin karayel esmeli - 8 de poyraz esmemeli sıkıntı 500 hpa sağlam olmalı felan filan.

Genel olarak bazı şeyleri biliyorum ama göremediğim bazı olumlu veriler yanlış tahmin yapmama sebep oluyor.

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Abi yeminle kafa yiyecem 2 metre sıcaklıkları 0 geçmiyor. 850 de -8 giriyor en az soguklar düşük diyoruz. Yahu 850 sogukları dediği olay deniz seviyesinden 1500 metre yukardaki havayı temsil eder. Herkes deniz kenarında mı oturuyor anlamadım gitti.

Dek show bu görüntü

• -8 kar açısından riskli bir 850 hpa soğuğudur eğer o soğuktan iyi bir kar örtüsü çıkmasını istiyorsak bazı şeylerinde iyi olması lazım örneğin karayel esmeli - 8 de poyraz esmemeli sıkıntı 500 hpa sağlam olmalı felan filan.

Genel olarak bazı şeyleri biliyorum ama göremediğim bazı olumlu veriler yanlış tahmin yapmama sebep oluyor.

-8 değil -4 te de kar yağar -8 de de yağmur yağar bu yüzden soğuğun geldiği yerde önemli

• Benim bulduğum konum İstanbul da 300 metre sahip aydosun yanı hemen ben şimdi -8 üzülcem.

Gelen soğuk karasal yer seviyesine etki ederek gelen türden. 850 de -8 ise yer seviyesi sıcaklıkları da -0 ila -3 civarıdır. Hissedilen daha farklı çıkar

• Resmi Gönderi

Bilmeyenler için yazıyorum ull var ve çok oynak olur kendisi her zaman öyle oldu tartışılan tarihlerde banada model yorumlatıyorsunuz helal olsun he size

Genel olarak bazı şeyleri biliyorsun madem -8 karayelle hemde üst seviye soguklarının da saglam olacağını bahsediyorsun. Peki bu şekilde kar yapacağını nerden biliyorsun.?

Kar yağışının olması için neme ihtiyac var alt seviye üst seviye sogul sıcak ilişkisi dengeli olması lazım. Fazla soğuk nemi düşürür kurutur bundan da haberin var galiba .öyle 850 -16 gelsin 500 de -40 fena kar yağar şöyle böyle demek olmaz.

• Geçen yıl bir uygulama vardı sadece adminlerin paylaşıp yorumladığı ve birde benim gibi uzaktan takip edenlerin bı sayfası vardı model paylaşımında ondan gelmesi şart siteye

• Şunu unutmayın her güçlü soguk kar yagdırmaz. Hava tamamen kurursa yağışı oluşturacak nem kalmaz nem olmazsa yağış olmaz.

Dikkat ettiyseniz bazı sistemler deniz seviyesinde iken çoğalıyor karaya çıkınca zayıflıyordu !! Bu sadece bir örneği.

• Resmi Gönderi

Geçen yıl bir uygulama vardı sadece adminlerin paylaşıp yorumladığı ve birde benim gibi uzaktan takip edenlerin bı sayfası vardı model paylaşımında ondan gelmesi şart siteye

Adminler hep müsait olamıyor ondan açık yaptık seni ve herkese saygı duyduğumuzdan

• Ama hocam sizin sayginiz karsisinda sizede ben okadar saygı gösterildiğini düşünmüyom uzuluyom okadar emek bilgi yorum herşeyi yapıyorsunuz sonra sizin emeginize saygısızlik oluyor