bizim akdeniz mi çalıştı ben mi yanlış gördüm
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
egede neden Ab oluşmuyor?
-
-
bizim akdeniz mi çalıştı ben mi yanlış gördüm
Uyuyan devi uyandirdilar
-
ege kış uykusuna yatmış diyola
-
İzobar dizilimi uygun değil siyah çizgiler gibi değil kırmızılar gibi olsa patlardı.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İstanbul semalarında -42
-
kesinlikle gfsnin ısrarı var ama aralık başından beri böyle görüntüler gösterip hüsrana uğrattığı için kimsenin inancı kalmadı bence burda öylesine anlık yorumluyoruz işte maç yorumlar gibi
Evet haklısın ancak bu sene gelen sistemlerin başlangıcında nadir hatırlıyorum -10' un altındaki senaryoları. Bu gelme ihtimali olan sistemde daha güçlü soğuklar dikkatimi çekti açıkçası.
Aslında Ocak ayını soğuk açısından kötü geçirdiğimizi düşünmüyorum ancak 850 soğukları zayıf kaldı. Kısacası, özellikle kıyı kesimler için rüzgar yönünü genel olarak poyraz düşünürsek en düşük girmesi gereken 850 değeri -9' dur örtü yapacak kar için. E zaten senaryoların yarısı bu değerlere iniyor, diğer yarısı da 0 ile -5 arasında geziyordu. E düz mantıkla da ortalama -5 bandında olup, sisteme 1-2 gün kala tüm senaryolar -5 -7 arasında hemfikir oluyordu. O yüzden diyagramlarda ve model çıktılarında -10' un altına inecek senaryoların çokluğu da takip etmemiz gereken bir parametre bence. Bu yorumu genel olarak sistemler ve basit takip metodu yapmak isteyen üyeler için paylaştım. Tabi ekstra olarak sistem öncesi bir çok veri analizi de gerekli.
-
azora bak çok saglam be . model sonuna kadar cikmaz soguklar
-
Gefs 180.saat 30 senaryo ortalaması o 1035 orada olduğu sürece güzel çıktılar görürüz
-
Evet haklısın ancak bu sene gelen sistemlerin başlangıcında nadir hatırlıyorum -10' un altındaki senaryoları. Bu gelme ihtimali olan sistemde daha güçlü soğuklar dikkatimi çekti açıkçası.
Aslında Ocak ayını soğuk açısından kötü geçirdiğimizi düşünmüyorum ancak 850 soğukları zayıf kaldı. Kısacası, özellikle kıyı kesimler için rüzgar yönünü genel olarak poyraz düşünürsek en düşük girmesi gereken 850 değeri -9' dur örtü yapacak kar için. E zaten senaryoların yarısı bu değerlere iniyor, diğer yarısı da 0 ile -5 arasında geziyordu. E düz mantıkla da ortalama -5 bandında olup, sisteme 1-2 gün kala tüm senaryolar -5 -7 arasında hemfikir oluyordu. O yüzden diyagramlarda ve model çıktılarında -10' un altına inecek senaryoların çokluğu da takip etmemiz gereken bir parametre bence. Bu yorumu genel olarak sistemler ve basit takip metodu yapmak isteyen üyeler için paylaştım. Tabi ekstra olarak sistem öncesi bir çok veri analizi de gerekli.
bende öyle düşünüyorum sağlam bir sistem istiyorsak diyagramda -15 ve altında ki senaryoların çoğalması lazım ki ortalamayı -10 -12 yapıp bir sistem alalım
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Rüzgarda karayel
-
gfs donduguna göre 30 saniye icinde 24 saat birden atar
-
iskandinav yuskegi dune kadar yoktu vir anda patladi. Degisik ya
-