ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Resmi Gönderi

• Resmi Gönderi

• Resmi Gönderi

Bu sezon normalde karışmayalım konu açmayalım dedim kendime 3 tane konu açtım 3 tarih verdim 6 Aralık 14 Ocak civarı şimdi 6 Şubat sonrası

6 Aralık ta neler kaçtı gördük -20 ler 14 Ocak civarı da hatırlıyorsunuz şimdi de 6 Şubat sonrasında gene -20 ler var Modeller beni bu sene yendi ama bitmedi bekliyorum bakalım 6 şubat sonrasını

• Bu sezon normalde karışmayalım konu açmayalım dedim kendime 3 tane konu açtım 3 tarih verdim 6 Aralık 14 Ocak civarı şimdi 6 Şubat sonrası

6 Aralık ta neler kaçtı gördük -20 ler 14 Ocak civarı da hatırlıyorsunuz şimdi de 6 Şubat sonrasında gene -20 ler var Modeller beni bu sene yendi ama bitmedi bekliyorum bakalım 6 şubat sonrasını

Kimse kimseyi yargılayamaz tahmin bu sonucta. Bu sene tahmini tutan kim var ki. Tüm sistemler kaçtı zaten. Senin tarihlerde hareketlilik oldu ama işte olmayinca olmuyor. Sen tahminlerine devam et abi. Tutsa da tutmasa da bas tacisin

• Resmi Gönderi

Bu sezon normalde karışmayalım konu açmayalım dedim kendime 3 tane konu açtım 3 tarih verdim 6 Aralık 14 Ocak civarı şimdi 6 Şubat sonrası

Daha uçan, kaçan bir şey yok! Modeller bir anda nasıl bozuyorsa, bir anda da düzelebilir.

• Kuzeyin baskısı olmayınca Afrika ülkemize daha rahat akıyor. Afrika bu kış daha erken uyandı ne yazık ki. Bundan sonraki süreç bahar artık. Önemli olan bol yağış almak. Bu olmazsa yaz ayları sıkıntılı geçer.

• Mart kapıdan baktıracak gibi duruyor kimsenin beklemediği ay

Mart verileri çok iyi bu arada sistem takibi sevgililer günü ile takibe başlıyoruz. B)

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Whisper: >>>WinteR<<< tarafından oluşturulan bir mesaj bu mesaj ile birleştirildi. (1 Şubat 2024 01:59).

• herkese hayırlı geceler.

Yine ben analizlerim şahsi görüşlerimle buradayım. öncelikle analiz ve yorumlarımı beğenen üzerine alınan tüm :hs: ailesine selamün aleyküm diyerek. İleriye dönük görüşleri anlatacağım.

Ocak son 2 haftasını özellikle altını çizerek kaçırmamız gereken sistemler olduğunu tüm verilerin sistem indirme potansiyeline sahip olduğu yani kuzey soguk iniş kanalının açık olduğunu beyan etmiştim. Ocak 2 yarısı 2 sistem ile güle güle dedik.

Şubat içinde kutupta toparlanma söz konusu demiştim. Bu olay asla alışılmışın dışında gerçekleşen bir olay değildir.tam aksine Aralık ayından itibaren beklediğimiz olay çünkü bu zamana bu vakte kadar hep dağılmış bir polar gördük tam toparlanma aşamasına girecek iken bir ısı darbesi daha aldı ve dağıldı. Modeller de görüyoruz Amerika kıtasına kaçan devasa soguklar keza Avrasya ya bizi 7-8 defa teget geçen sistemler içlerinde en yakını 12-13 Ocak devasa top. Vsvsvs

Şimdi gelelim Şubat analizine Şubat 10-12 gün. Toparlanma sürecinde olacağız. Devamın da ise zaten hali hazırda 8 Şubat civarı ssw ısı akışı oluyor. Şubat tahminim den Sibirya soğuklarını çıkarmıştım ta ki ısınmayı 1 kaç gündür verene kadar artık ssw bir ısı akışı darbe gelecek. Burda artık Sibirya yı sistem potasına koymuş olmaktayım.

Hocam sen ne anlatıyorsun bir özet geç Şubat Mart ne olacak kış var mı yok mu dediğinizi duyar gibiyim.

Evet kış devam ediyor hatta özelikle sıkı takip modu 20 Şubat'ta başlar ay sonu yada hemen ay başı ciddi bir sistem beklentisi var.Diger yandan 10-20 Şubat arası rakım sistemleri gelebilir.

Özelikle bu kışın önemli zamanı 20-5 Mart arasıdır.

Herkese iyi geceler

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bu arada gfs güncellemesi bitmiş