Erken soğuma yaramıyor, geç gelen kurak kışlar daha etkili oluyor bizde, la nina döneminde sonbahar ılık kurak geçmedi mi zaten 2020 2021?
2021 müthiş bir seneydi keza 2022 de öyle. bol bol yagisli zamanlar,hele 2021 ocak efsaneviydi..
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturErken soğuma yaramıyor, geç gelen kurak kışlar daha etkili oluyor bizde, la nina döneminde sonbahar ılık kurak geçmedi mi zaten 2020 2021?
2021 müthiş bir seneydi keza 2022 de öyle. bol bol yagisli zamanlar,hele 2021 ocak efsaneviydi..
Yağış haritasınıda hazırlayıp ekledim tekrardan basınç ve sıcaklığıda atıyorum.
Tahminde kullanılan modeller (UKMO,ECMWF,JMA) ve birkaç endeks.
Yağış haritasınıda hazırlayıp ekledim tekrardan basınç ve sıcaklığıda atıyorum.
Tahminde kullanılan modeller (UKMO,ECMWF,JMA) ve birkaç endeks.
Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama Balkan iklim Değişikliği Merkezi de Kasım ayında kuzey ve güney bölgelerimiz için aylık ortalama-ortamanın bir tık üstü yağış öngörmüş. Aylık ortalama yer sıcaklıkları da normaller civarı. Kasım sonuna doğru belki erken bir sürpriz de yaşayabiriz.
Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama Balkan iklim Değişikliği Merkezi de Kasım ayında kuzey ve güney bölgelerimiz için aylık ortalama-ortamanın bir tık üstü yağış öngörmüş. Aylık ortalama yer sıcaklıkları da normaller civarı. Kasım sonuna doğru belki erken bir sürpriz de yaşayabiriz.
Hafif batılı QBO ve nötr enso beni tereddütte bıraktı grafiği hazırlarken,ama bu harita baya cömertmiş
Hafif batılı QBO ve nötr enso beni tereddütte bıraktı grafiği hazırlarken,ama bu harita baya cömertmiş
Büyük ihtimalle Kasım başından itibaren La Nina' ya ve doğulu qbo ya geçiş beklentisini haritaya dökmüşler
Ustalar Elinize sağlık 👏👏
Sırbistan' ın tahmini buna da yakın sanki Kasım ayı yağış beklentisinde.
EKLEME YAPALIM
A) batılı qbo ve la nina
B ) doğulu qbo ve el nino
C) batılı qbo ve el nino
D)doğulu qbo ve la nina
Sırbistan' ın tahmini buna da yakın sanki Kasım ayı yağış beklentisinde.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Doğulu QBO baz almış gibi hepsi
Eylül ayına yağışlı girdik Karadeniz'de alçak basınç sayesinde tahminde Karadeniz'de bolca alçak basınç oluşumu belirtildi bakalım Aralık ayına kadar kaç tane daha böyle sistem göreceğiz
Doğu bölgeler ağırlıklı ilk sonbahar afrikamız yolda
Ekim ayının son haftasında soğuk atak beklentim var
Ekim ayının son haftasında soğuk atak beklentim var
Kapı açık
bir amca vardı gol istiyom diye bağırırdı ben soğuk istiyooom
Doğu Karadeniz yine şov yapacak anlaşılan