mehmet civan Ekim ayı kar örtüsü geldiğinde direkt yayınlıyorum 😀
2024-2025 kış tahmini
-
-
- Resmi Gönderi
HAYDİ BİSMİLLAH hayırlısı diyelim
-
mehmet civan Ekim ayı kar örtüsü geldiğinde direkt yayınlıyorum 😀
Bize ön gösterim yok mu 😜
-
Bize ön gösterim yok mu 😜
Yaparız bir şeyler
-
Haftasonu biraz göz gezdirdim kışın ikinci yarısı kuzey Avrupa hariç sikinitili duruyor güçlü polar vortex hâkim gözüküyor detaylara bakıp yakın zamanda yayınlayacağım
-
Haftasonu biraz göz gezdirdim kışın ikinci yarısı kuzey Avrupa hariç sikinitili duruyor güçlü polar vortex hâkim gözüküyor detaylara bakıp yakın zamanda yayınlayacağım
Nasıl yani hocam ne demek oluyor şimdi bu kötü mü geçicek kış
-
Bu pazar müsaitlik durumuna göre paylaşabilirim eğer olmazsa 17 kasımda kesin paylaşacağım
-
-Ekim ayı avrasya kar örtüsü miktarı geçtiğimiz 3 sezona göre bir tık daha fazla bunun sonucunda arktik salınım (ao) endeksi genel olarak daha negatif eğilim gösterebilir.Bu iki endeksin birbirleriyle ilişkili olduğu geçmiş sezonlardan aşikar.
-QBO fazı şu an batılı evrede ve batılı evrede genellikle kışlar ılıman geçmiş bulunmakta.
-Enso şu an hafif negatif konumunda kışın ikinci yarısında hafif pozitif eğilimi mevcut genel manada nötr civarı diyebilir ne güçlü la nina ne de güçlü el nino mevcut.
-Özet olarak bu kış genel manada ılık geçebilir yağış sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyorum sadece soğuk bakımından zayıf sistemler alabiliriz (izlanda gibi) şahsen ben ümitliyim geçmişte enso nötr de sert 1,2 sistem yakaladık umarım bu kışta yakalarız (2017 örneği).
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. (son fotoğraf havadelisi)
-
- Resmi Gönderi
Eline emeğine sağlık abim 👏
-
- Resmi Gönderi
Yüksek Avrasya kar örtüsü , Batılı QBO düşündürüyor. Yine de ümitliyiz geçen kışa nazaran. Eline sağlık hocam Eren
-
- Resmi Gönderi
Aralık ayı değerlendirmesi yapsak mı ?
-
- Resmi Gönderi
Sende top,biz misafir sanatçıyız
-
- Resmi Gönderi
Eren bi degerlendirmeni alsak diye ben yazacaktim bugun sana. sen yazmissin
kafalar karisik beklemedeyiz