Bu akşam bu ay için değerlendirme gelecek
Şubat ayı mevsim normallerinin ne kadar altında olucak acaba
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu akşam bu ay için değerlendirme gelecek
Herkesi tatmin edebiliriz umarım
Herkesi tatmin edebiliriz umarım
Benim olmuyacağım kesin gibi, sürekli doğu marmara, batı karadeniz izlemekten yoruldum artık.
7-14 ŞUBAT : Rakımlık soğuk hava dalgası etkili olacak şu an geçirdiğimiz sistemden biraz daha güçsüz.
14-21 ŞUBAT : Sistem bekleyenler için" benden" üzücü bir haber soğuklar kuzeyden sıyırıp geçme ihtimali epey fazla günü birlik bir sistem yaşarız en iyi ihtimalle.
21-28 ŞUBAT: Toparlanan kutup girdabıyla beraber durgun ve sakin havalar hakim olabilir iç bölgeler dışında kayda değer bir şey olmayabilir.
Genel değerlendirme : Şubat ayında istanbula tutucu kar beklemiyorum neden diye soran olursa ve tek bir veriye (rüzgarlar) bakarak mı söylüyorsun diyenler için orta ve uzun vade verilerini yukarıya attım ,24şubat ve 2 mart arasında nao endeksi pozitife yönelmesiyle o zaman hareketlenme başlayabilir onun dışında şubat geri kalan hafif pozitif,nötr ve hafif negatif civarında olabilir bize yarayan hafif pozitif civarıdır.Kutup girdabı aşırı güçlü bir şekilde kendini toparlıyor sonra arkadaşlar bana neden sistem beklemiyorsun,olumsuz konuşuyorsun diyorlar doğru olanı konuşuyorum kutup girdabı toparlanması demek güneye kaçan soğuk ihtimalini düşürür.Zaman boylam diyagramı dediklerimi zaten onaylıyor şubat 15-16 civarı kuzeyimizde soğuk birikmesi ancak inemeyen soğukların kayboluşu ve akabinde durgun havalar.
Takip edilecek tarih aralığı mart ayının 8-9-10-11 veya kabaca 2.haftası
şubat 15-16-17 sinde maksimum beklentim budur
Eline sağlık Eren
Eline sağlık Eren
Eyvallah eleştiriye açığım
Herkes olumlu ya da olumsuz kendince yorumunu yapıyor ama gerçekleşir ama gerçekleşmez bekleyip göreceğiz
Sinan Hocayı bekliyoruz
Eline emeğine sağlık Eren , hayırlısı olsun inşallah
Az önce yanıldınız ist Bayrampaşa’da kar tuttu rakım 15
Hocam ao ve noa iyiyken İskandinavya da yüksek basınç varken bu işi bozan azorun alttan destek alamaması mi yani avrupa üzerindeki kolu desteklese sistem iner miydi
Az önce yanıldınız ist Bayrampaşa’da kar tuttu rakım 15
Bizim burda tutmadı
Hocam ao ve noa iyiyken İskandinavya da yüksek basınç varken bu işi bozan azorun alttan destek alamaması mi yani avrupa üzerindeki kolu desteklese sistem iner miydi
Evet
Eline sağlık hocam Mart için denk düşer, şubat içinde bir güzelleşme durumu olur umarım.
Ecmwf senaryo kümelenmeleri ve zaman boylam diyagramları sistemin en iyi ihtimalle bizi sıyırıp geçmesi yönünde