ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Ve dağılmış kuvvetlenemeyen kuzey Stratosfer rüzgarları model verilerine göre uzun süreli kendisine gelmeyecek gibi. Kuzeyde ne varsa aşağıya inmeye hazır durumda olacak.

Buna bağlı olarak Şubat sistemler silsilesi dedik.

Ortalama 40 m bandını geçmeyecek şekilde Şubat sonuna hatta Martin ilk haftasına kadar daha da düşerek eğilimi var.

Not; hava olayları sürekli değişkenlik gösterdiğini sürekli bu verilerin de degiştini değişeceğini unutmayalım.

• Resmi Gönderi

Ama asıl şaka gibi olan şey Atakum adlı yorumcunun dediği her şeyin bir bir gerçekleşmesi, sahi biri açıklayabilir mi ocağın sıcak geçmesi Şubat'ın soğuk geçmesine sebep olabilir mi . Dipnot :dayanamadım girdim arkadaşlar :hs: bagimliliktir sözde 2-3 gün gitmeyecektim:))

Bu konuyu tekrar yazıyorum.. lütfen herkes dikkatlice okusun. Sağda sol da yazılan çizilen şeylere kulak asmayın.

-HAVA OLAYLARI DÖNGÜ İÇERİSİNDEDİR. DÜNYAMIZ YAŞANTIMIZ BUNA BİR ÖRNEKTİR. HEP GECE OLUYOR MU YADA SÜREKLİ GÜNDÜZ..YADA YAZ BİTTİKTEN SONRA İLKBAHARIN GELDİĞİNİ KİM GÖRDÜ VEYA YAZIN ARDIDAN TEKRAR YAZ MEVSİMİNİ.

- KIŞ MEVSİMİ DİYE SUREKLİ HAVA SICAKLIĞI BELİRLİ BİR SEVİYEDE KALACAK BELİRLİ SEVİYEYİ GEÇMEYECEK DİYE BİR KURAL Mİ VAR ?

- MEVSİMLER İKLİMLER DUNYA DA OLAN BULUNAN YASAYAN HER NE VARSA HEPSİ DÖNGÜ İÇERİSİN DE YAŞAR YADA YAŞAM BULUR. HAVA OLAYLARI OLUŞUMLARLA GELİŞEN BİR DURUMDUR.KUTUP RÜZGARLARI EN YUKSEK SEVİYEYE ÇIKARAK KUTUP BÖLGESİNDE SOĞUKLARI HAPİS EDİP SOGUK STOKLARI YAPACAKDA SONRA BU RÜZGARLARIN HIZININ DÜŞMESİ İLE KUTUP BÖLGESİNDEN KAÇACAK SOĞUKLAR GUNEY ENLEMLERE İNECEK.

PEKİ BU RÜZGARLAR HİC HİZ KESMESE NE OLUR ? HİC BİR KİTA DOĞRU DÜRÜST SOGUK ALAMAZ. YADA TAM AKSİNE RUZGAR HIZI SOĞUKLARI TUTACAK, SOĞUK DEPOSU YAPACAK SEKİLDE HİZLİ OLMAZSA NE OLACAK. BU KEZ KUTUPTA 850 HPA - 16 NADİR ÖĞE HALİNE GELİR. SOĞUK NAMINA HİC BİRŞEY OLMAZ.

AYRICA SON OLARAK BULUNDUĞUMUZ ULKE KONUMU OLARAK DAHA COK SICAK HAVA İKLİMİNE ELVERİŞLİYİZ. BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ. GELEN EFSANE DEDİĞİMİZ SİSTEMLER GERÇEKTEN ALLAH'IN BİZE BİR LÜTFUDUR.

• Resmi Gönderi

İnsanları anlamıyorum sanki kış dönemi gelince hazır sanki kutupta hemen kar soğukları, sistem soğukları abra cadabra diyerek bir değnek ile oluşturuyor.

Ocak geldi misal İstanbul ili 10 dereceyi geçerse bitti kış mevsimi sıcak geçti deriz. Ee kasim da kar yağdı ama o ne olacak?

Çok saçma sapan şeylere takılmayın

• İnsanları anlamıyorum sanki kış dönemi gelince hazır sanki kutupta hemen kar soğukları, sistem soğukları abra cadabra diyerek bir değnek ile oluşturuyor.

Ocak geldi misal İstanbul ili 10 dereceyi geçerse bitti kış mevsimi sıcak geçti deriz. Ee kasim da kar yağdı ama o ne olacak?

kasımda kar yağdı diye kış bitti zaten daha bu kıştan hayır gelmez

• İnsanları anlamıyorum sanki kış dönemi gelince hazır sanki kutupta hemen kar soğukları, sistem soğukları abra cadabra diyerek bir değnek ile oluşturuyor.

Ocakta Kar yağsın istiyoruz çünkü, gece gündüz uzunluğu, gün ışığının bize etkisinin daha az olmasından dolayı. Yani Ocakta yağan kar ile diğer aylarda yağan kar bir olmuyor erime konusunda, tabi çok ekstrem bir durum yok ise. Yoksa 87 Mart var.

• O zaman hocam şu şekilde dime şubatta yağan kar da güneş ışınları bize daha çok vurduğu için karın kalitesi hem düşük hemde gün olarak az alıyoruz ama ocakta yağan karda güneş ışınlsrı bize az vuruyor galiba o zaman kar hem fazla hemde kalitesi güzel oluyor benim sadece kendi düşüncem bu hocalarım doğrusunu sizden bekliyorum Selam

• Resmi Gönderi

Ocakta Kar yağsın istiyoruz çünkü, gece gündüz uzunluğu, gün ışığının bize etkisinin daha az olmasından dolayı. Yani Ocakta yağan kar ile diğer aylarda yağan kar bir olmuyor erime konusunda, tabi çok ekstrem bir durum yok ise. Yoksa 87 Mart var.

Yanlış bilgi. Gece gündüz olaylarının Ocak ayının daha soğuk açısından iyi olacağı bunlar tamamen laf uydurmacalığıdır. Gerekli koşullar saglandığında Mart 20 de olsa kuvvetli kar yağışı alırız hatta Nisan da bile kar yagan yerler var. Burda olay o döngüye dahil olmak yoksa Ocak ayı 100 günden ibaret olsa o 100 günde bize yarayacak koşullar olmadıktan sonra elden bir çare gelmez.

Kasım da yetersiz kuzey soğuma vardı ama şuan Mart sonuna dek hatta Nisan ortasına kadar sürecek bir kutup soğukları var.illa ki bir aradaki döngü bizim lehimize olacak.

• Resmi Gönderi

O zaman hocam şu şekilde dime şubatta yağan kar da güneş ışınları bize daha çok vurduğu için karın kalitesi hem düşük hemde gün olarak az alıyoruz ama ocakta yağan karda güneş ışınlsrı bize az vuruyor galiba o zaman kar hem fazla hemde kalitesi güzel oluyor benim sadece kendi düşüncem bu hocalarım doğrusunu sizden bekliyorum Selam

Bizlerin böyle düşündüğü ama gerçekte olan şey ülke konumu olarak kuzeye uzak olmamız. Son rakte de gelen sistemlerin uğrak yeriz.!!!

Bu yüzden gelen sistemlerin son demleri ülkemize ugramakta bu sebepten dolayı bu şekilde kalitesiz kısa süreli sistemler alıyoruz. Yoksa Şubat ta yağan yerden uzun süreli kalkmayan kar sistemleri çok gördük. Kar resmen yol kenarında dil tabiri ile kar kurtlandı dedirtecek sistemler oldu.