ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
- Resmi Gönderi
suan hersey yolunda her hangi bir aksi durum soz konusu degil ocak sonu icin hatta erken bir aksiyon a dogru ilerliyor.
fakat ecmwf ye gore soyleyemiyorum tabi. z500-1000dam / 500temp / 10hpa / /1.5pvu(potansıyel gırdap) / jet stream vs hic biri yok. degerlendırme yaptırmıyor zaten al hazırı var bak yaz diyor gfs de ucretsız de eksik. yerı geliyor 300 400 600 900hpa ya bakmak gerekiyor. radarlar hep tepelerde kurulu. bi alt seviye bulutu geliyor patliyoruz. ondan sonra diyolar bak kar yagiyor bilemedin türkiye olarak ihtiyac hat safhada artık. bizimde bu işlere el atacak mgm ye model saglayacak saglam bir kuruluşa ihtiyacımız var. -
-
- Resmi Gönderi
Yorulana kadar atarım abim sıkıntı yok mobilden zor oluyordur senin için ben bilgisayardayım rahat rahat
saolasın Athena her hang'b'r durumda ben de devam ederim
-
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-
- Resmi Gönderi
144 e kadar 10 hpa mizda bir degisim yok her sey yolunda
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 10 hpa da gordugumuz -84 luk cekirdegin girdap potansiyeli iskandinav yb sinde destekleniyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
jet ruzgarlarinda sahte omega deseni gorulmekte.The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
anomalilerimizde sapmalarimiz baslamis 15 indeki kirilma aniThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
efendiler sadece index lerle yada aylik tahmin yapan kuruluslarin tahminlerini degerlendirerek tahmin yapmak zorunda degiliz. bakin modellerde yetersizde olsa bir takim isaretler veriyor
bakin bu anomalide sol asagida -40 ab ortada tam iskandinav olmasada 30 luk yb altinda kucuk -10 luk cezayir tunus ab var hemen bir ustteki jet streamda soldaki ab nin altindan gecen yb nin ustunden solasan tekrar bati akdeniz ab sinin altina giren ardindan dogu akdenizdeki yb nin ustunden dolasan flux goruluyor jet stream iste o -
-
-
- Resmi Gönderi
Athena gayet güzel gidiyorsun devam kes ortayı
-
-
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Beğenileri de atmayı ihmal etmeyelim arkadaşlar 👏
-