- Resmi Gönderi
yeni bir sey deniyor guzel. azor destegemi geliyor ismizimi bozacak bakalim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturyeni bir sey deniyor guzel. azor destegemi geliyor ismizimi bozacak bakalim.
Gfs gece güncellemesi sona ermiştir takip eden herkese teşekkürler.
eline saglik Athena bir onceki guncellemeye gore daha guzel daha batili verdi. kafkaslardi kirima indirdi. ve dahada batilayacaga benziyor. nerdeyse istanbula ve marmaraya kadar indirdi kar yagisini. her guncelleme bu sekilde bir oncekinden daha guzel gelir umariz. azi begenmeyen cogu bulamazmis ceke ceke getiririz biz onu
Eline sağlık abim sağolasın abim👏👏
Eşlik eden beğeni atan ve yorumlarıyla katkı sağlayan >>>WinteR<<< mehmet civan a da teşekkürler
Kusura bakmayın ama ben bile bu kışa olan inancımı kaybettim. Burda 3 4 güncelleme üst üste modeller ayın 18 19 una neler neler verdi. Kışın başından beri modeller sürekli öteleme ve soğukları kırpma eğiliminde. Artık gerçekten model takibi bile yapmak istemiyorum. En azından kar gelirse bir anda daha çok mutlu olurum beklentiyi düşük tutmak lazım. Yaa onu bırakın diyagramlar aşırı iyi gidiyordu. Sabah güncellemelerine bakıyoruz tam anlamıyla rezalet kıyılar için kar yapacak potansiyeldeki senaryolar azalmış bile. Zaten dün zonal rüzgar haberi de can sıkıcı oldu. Bunlar benim fikrim hani kış bitti falan da demiyorum. Mart 15 gelmeden asla da bitti demem ama inancım aşırı derece de kalmadı yani
Kusura bakmayın ama ben bile bu kışa olan inancımı kaybettim. Burda 3 4 güncelleme üst üste modeller ayın 18 19 una neler neler verdi. Kışın başından beri modeller sürekli öteleme ve soğukları kırpma eğiliminde. Artık gerçekten model takibi bile yapmak istemiyorum. En azından kar gelirse bir anda daha çok mutlu olurum beklentiyi düşük tutmak lazım. Yaa onu bırakın diyagramlar aşırı iyi gidiyordu. Sabah güncellemelerine bakıyoruz tam anlamıyla rezalet kıyılar için kar yapacak potansiyeldeki senaryolar azalmış bile. Zaten dün zonal rüzgar haberi de can sıkıcı oldu. Bunlar benim fikrim hani kış bitti falan da demiyorum. Mart 15 gelmeden asla da bitti demem ama inancım aşırı derece de kalmadı yani
Ocakta kar yağmayan her kışa karşı ben de böyleyim, sabırla beklemekten başka çaremiz yok. Bol bol yağış alsak kâfi bu süreçte
2022 10 Ocak civarı aynı anda 3 sistem kovalıyormuşuz şimdi -8 gelecek mi diye bakıyoruz
Neden herşey bu kadar kötü gidiyor keşke herşey bi anda düzelse bütün kutup soğukları bütün yağışları biz alsak
Artık o kadar bitik durumdayız ki model paylaşmak bile İstemiyoruz.
10 OCAK
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
Berbat rezaleeett ötesi modeller acilen düzelmesi lazım yoksa kışı yaz gibi kapatıp ilkbahara geçicez
Daha Çok GösterModeller veriler hakkında kısa öz bir açıklama yapalım.Herkesin kafasındaki bilgi kirliliği,model belirsizliklerini ortaya çıkaralım.
-Ocak ilk haftasına kadar soğuk ataklarının kapısı ardına kadar açıktı zayıflayan girdap sürekli olarak güney enlemlere soğukları kaçırdı özelikle Amerika kıtasında devasa kaçışları gözlemledik. Aynı şekilde Avrupa İskandinav bölgesine yine soğuk kaçışları oldu. En son ciddi anlamda ülkemiz adına soğuk bakımından 4 Kasımda kısmen Kuzey Doğu ve doğu Anadolu bölgesini etkileyen ve Kafkaslara kaçan devasa soğuk sistemi izledik.
- veriler Aralık ayı ortasından itibaren Avrupa'ya gidecek sistemi bariz bir şekilde göstermeye çalıştı. Ve haklı çıktılar. Ocak sonu Ocak ilk haftası sistem beklemek mantıksız olmazdı veriler her ne kadar Avrupa menzilli sistemi veresede nao- ao daki o anı iniş çıkışlarda Avrupa ya inen sistemin direk rotası Balkanlar ve ve ülkemiz olacaktı. Şuan verilere göre aşırı negatif ao ve nao avrupayı adeta alçak basınc istilasına boğdugu gibi kuzey soğuk salınım halen aktif durumda yağışlı sistemlerle birlikte soğuk salınımlar da Avrupa'ya akın akın gelmekte.
- Bu saatten sonra olacak senaryolar lodos akabinde yüksek değerlerde yağışlı sistemler alabiliriz. Kıyı kesimleri hariç yüksek kesimlerde yoğun kar yapacak cinsten yağışlı sistemler alabiliriz. Modeller sıcak çıktı veriyor evet sebebi Akdeniz açıklarına kadar inen siklonlar güneyli sıcak hava ataklarını ülkemize taşımakta.
-kar soğuklar hiç mi gelmeyecek? Evet gelecek fakat modellerde de görüldüğü üzere Balkanlar üzerinden Trakya Marmara kısmen ege bölgesi,batı Karadeniz için soğuk vermekte burada karasal soğuklar nedeniyle yağışın fazla yoğun olduğu yerlerde yoğun kar yağışın az olduğu takımın sıcaklığın etkilendiği yerler yağmur alacak. Ve sistem Marmara,ege , batı Karadeniz sınır olmak kaydıyla sınırlı alanda kalıyor.
- modellerden anlaşılacağı üzere son saatler kutupta bir toparlanma sürecine gireceğimize kutup salınımların duracağını gösteriyor. Peki hocam ne zaman lehimize güzel bir atak gelecek diyecek soracak arkadaşlar.?
Evet çok güçlü çok güzel bir yapı oluşabilir.takibini Aralık 10 itibariyle yaptığım analizlerimin sonucu olarak sürekli tarih beni Ocak sonu Şubat başına götürdü. Bazı veriler bu tarihlerde geçmiş yıllardaki yağış ve soğuk bakımından çok daha güçlüsü olduğunu gösteriyor. Kar sistemini özelikle kıyı bölgeler için bu tarih aralıklarını beklemesi gerekir.
İnşallah daha erken toparlanma daha erken ataklar gelir ama iş biraz sıkıntı da
Herkese hayırlı akşamlar hayırlı yeni yıllar dilerim.
1 ocakta yazımızı yazdık beklediğimiz şekilde ilerliyor değişim olursa sizlere yine yazı ile yazacağım. Şuan ki tarih aralığı 4-6 Şubat gostersede Şubat 1 itibariyle de gelişebilir 7-8 inde 1-8 Şubat olarak rezervasyon yapalım.
Gelelim veriler son çıktı analizlere ao ve nao verileri istediğimiz şekil şemaya gelmeye başladı. Bundan sonraki olay üst atmosfer verileri. Üst atmosfer verileride kutupda bir toparlanma ve daha sonra 2 ye bölünmeye işaret ediyor. Model sonlarında da gördüğümuz gibi soğuklar Sibirya ve arktik bölgede toparlanıyor. Ayrıca aktif Sibirya modu da açık durumda. Sibirya yüksek termigi aktif .
Özet olarak ay sonuna hazırlanmış bir kutup. 2 bölünme emarleri her ne kadar olsada soğukların büyük bölümü Avrasya da toparlanıyor. Azor İskandinav kutup yükseği iş birliği ile kuzeye açılan sistem yolu ile güzel bir kar yağışlı sistem almamızı bekliyorum.beklentim hep bu yönde
Herkese iyi akşamlar