ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI

• Resmi Gönderi

Gfs gece güncellemesi sona ermiştir takip eden herkese teşekkürler.

eline saglik Athena bir onceki guncellemeye gore daha guzel daha batili verdi. kafkaslardi kirima indirdi. ve dahada batilayacaga benziyor. nerdeyse istanbula ve marmaraya kadar indirdi kar yagisini. her guncelleme bu sekilde bir oncekinden daha guzel gelir umariz. azi begenmeyen cogu bulamazmis ceke ceke getiririz biz onu B)

• Resmi Gönderi

Gfs gece güncellemesi sona ermiştir takip eden herkese teşekkürler.

Eline sağlık abim sağolasın abim👏👏

Eşlik eden beğeni atan ve yorumlarıyla katkı sağlayan >>>WinteR<<<  mehmet civan a da teşekkürler

• Kusura bakmayın ama ben bile bu kışa olan inancımı kaybettim. Burda 3 4 güncelleme üst üste modeller ayın 18 19 una neler neler verdi. Kışın başından beri modeller sürekli öteleme ve soğukları kırpma eğiliminde. Artık gerçekten model takibi bile yapmak istemiyorum. En azından kar gelirse bir anda daha çok mutlu olurum beklentiyi düşük tutmak lazım. Yaa onu bırakın diyagramlar aşırı iyi gidiyordu. Sabah güncellemelerine bakıyoruz tam anlamıyla rezalet kıyılar için kar yapacak potansiyeldeki senaryolar azalmış bile. Zaten dün zonal rüzgar haberi de can sıkıcı oldu. Bunlar benim fikrim hani kış bitti falan da demiyorum. Mart 15 gelmeden asla da bitti demem ama inancım aşırı derece de kalmadı yani

❤💙 EN BÜYÜK TRABZONSPOR ❤💙

• Kusura bakmayın ama ben bile bu kışa olan inancımı kaybettim. Burda 3 4 güncelleme üst üste modeller ayın 18 19 una neler neler verdi. Kışın başından beri modeller sürekli öteleme ve soğukları kırpma eğiliminde. Artık gerçekten model takibi bile yapmak istemiyorum. En azından kar gelirse bir anda daha çok mutlu olurum beklentiyi düşük tutmak lazım. Yaa onu bırakın diyagramlar aşırı iyi gidiyordu. Sabah güncellemelerine bakıyoruz tam anlamıyla rezalet kıyılar için kar yapacak potansiyeldeki senaryolar azalmış bile. Zaten dün zonal rüzgar haberi de can sıkıcı oldu. Bunlar benim fikrim hani kış bitti falan da demiyorum. Mart 15 gelmeden asla da bitti demem ama inancım aşırı derece de kalmadı yani

Ocakta kar yağmayan her kışa karşı ben de böyleyim, sabırla beklemekten başka çaremiz yok. Bol bol yağış alsak kâfi bu süreçte

‘’Pressure is a privilege’’

• Resmi Gönderi

10 OCAK

GFS

ÖĞLE GÜNCELLEMESİ

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

İKİNCİ YARI

• Resmi Gönderi

1 ocakta yazımızı yazdık beklediğimiz şekilde ilerliyor değişim olursa sizlere yine yazı ile yazacağım. Şuan ki tarih aralığı 4-6 Şubat gostersede Şubat 1 itibariyle de gelişebilir 7-8 inde 1-8 Şubat olarak rezervasyon yapalım.

Gelelim veriler son çıktı analizlere ao ve nao verileri istediğimiz şekil şemaya gelmeye başladı. Bundan sonraki olay üst atmosfer verileri. Üst atmosfer verileride kutupda bir toparlanma ve daha sonra 2 ye bölünmeye işaret ediyor. Model sonlarında da gördüğümuz gibi soğuklar Sibirya ve arktik bölgede toparlanıyor. Ayrıca aktif Sibirya modu da açık durumda. Sibirya yüksek termigi aktif .

Özet olarak ay sonuna hazırlanmış bir kutup. 2 bölünme emarleri her ne kadar olsada soğukların büyük bölümü Avrasya da toparlanıyor. Azor İskandinav kutup yükseği iş birliği ile kuzeye açılan sistem yolu ile güzel bir kar yağışlı sistem almamızı bekliyorum.beklentim hep bu yönde

Herkese iyi akşamlar