:oha:
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
- Resmi Gönderi
boyle bır dızılım bılmıyorum yani. cok anlam cıkmıyorç 15 sonrasına kadar modeller boyle olacak sanırım.
-
ayın 29unda denize gireriz bu görüntüde
-
boyle bır dızılım bılmıyorum yani. cok anlam cıkmıyorç 15 sonrasına kadar modeller boyle olacak sanırım.
15ine kadar modellerin böyle olmasına sebep olan bir durum mu var üstad?
-
- Resmi Gönderi
- Aralık 10 u itibarıyla şahsi analiz tahminim sürekli ay sonu Şubat başına işaret etti sistem ve soğuklar için. Bende diyebilirdim 15 ocakta 20 ocakta sistem gelebilir olabilir fakat direkt yaklaşık 35-40 gün ileri vade tarihi verdim. ( Sebepleri bariz açık bariz belli )
- yılbaşından sonraki yazdığım analiz de Ocak 20 si sonrası modeller de büyük değişim meydana gelebilir dedim. Şuan itibariyle daha 7 gün var 20 sine ama modeller yavaştan yavaştan daha da karmaşık hale geldi.
- şimdiye dek görmeyeceğiniz model çıktıları olabilir dedik yavaş yavas modellere yansımaya başladı. Daha devamı gelecek merak etmeyin.
- son olarak yine tekrar ediyorum. 20 Ocak itibariyle çıkan modeller ve veriler bizler için çok önemli olacak ya tamam yada devam diyecegiz.
Herkese iyi günler bu haftayı atlatalım yeterli.
-
- Resmi Gönderi
SON OLARAK 1-8 ŞUBAT ARASI SİSTEM İHTİMALLİ VAR BEN BUNU 4-6 ŞUBAT TARİHİ DİYE VERDİM AMA BAKALIM TAKİP EDECEĞİZ..
-
- Resmi Gönderi
Ayrıca model paylaşım zamanı model konusu harici şeyler paylaşmayınız. Model paylaşan arkadaşın attıgı görseller geri planda kaldığı gibi model takip edenlerde sorun yaşıyor. ( Örneğin kimi gfs paylaşım yapılırken ecmwf görseli atıyor yada başka modelin yan çıktısı vs vs)
Buna dikkat edelim.
-
SON OLARAK 1-8 ŞUBAT ARASI SİSTEM İHTİMALLİ VAR BEN BUNU 4-6 ŞUBAT TARİHİ DİYE VERDİM AMA BAKALIM TAKİP EDECEĞİZ..
O zaman sizin Ocak sonu sistem beklentiniz yok beklentiniz Şubat başı için doğru mu anladım üstadım?
-
Böyle gelirse ocak ayı gider
Ocak ayı zaten gitti.
-
- Resmi Gönderi
O zaman sizin Ocak sonu sistem beklentiniz yok beklentiniz Şubat başı için doğru mu anladım üstadım?
Bu haftaki verilerle belli olacak..zaten şuan kuzey hattı açık kıyı şehirleri hariç yüksek kesimleri etkileyen sistem soğukları giriş yapıyor. Bizim beklentimiz ülke sistemi sayılacak cinsten olan sistemler. 1-8 dedim bu 30 ocakta gelişebilir 8-9 Şubat'ta ama bu aralıkta birşeyler olması ihtimal.
-
- yılbaşından sonraki yazdığım analiz de Ocak 20 si sonrası modeller de büyük değişim meydana gelebilir dedim. Şuan itibariyle daha 7 gün var 20 sine ama modeller yavaştan yavaştan daha da karmaşık hale geldi.
- son olarak yine tekrar ediyorum. 20 Ocak itibariyle çıkan modeller ve veriler bizler için çok önemli olacak ya tamam yada devam diyecegiz.
Bakın işte hoca gibi hoca o da ayın 20'sini bekliyor çünkü ayın 20 sinde Trump koltuğa oturuyor. GFS ayın 20 sinde düzelecek diyor o yüzden. Trump koltuğa oturacak dertler bitecek...
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Geçen Çarşamba günü olan güncelleme bu halden şimdi ki hale nasıl geldik inanın anlayamadım.
-
- Resmi Gönderi
13 OCAK
GFS
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi