- Resmi Gönderi
Buda 360 saatli
ECMWF
sabah güncellenmesi
GİF
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBuda 360 saatli
ECMWF
sabah güncellenmesi
GİF
Eline sağlık Whisper abi
26 ya doğru düzelmeye başladı
Bölge konuları neden var süs olsun diye açmış galiba Sinan abim 🙂
26 ya doğru düzelmeye başladı
Moyenne yani ortalama senaryoların ortalamasini alır ona göre sinoptik sunar tek tek senaryo bakıp kafa yormaya gerek yok
winter marmarayi kar a gomdu model. suanda yagis haritalarina basinc merkezlerini pek kale almayin. inen cekirdege odaklanin.
Hayır tabiki de izobarların yönü sıklığı çok önem arz ediyor. Gelişen sistem kutup kökenli soğuk sistemi. Alçak basınç sevmez siklon sevmez. Tam aksine kaçar. İzobarların duruş geliş yönüne göre bir ihtimal Karadeniz üzerinde vortkes meydana getirir. Bu durumda sıkışan iki hava basıncının arada kalan bir bölümünde meydana gelir.
Yoksa İsveç Finlandiya Norveç kardan adam ülkesi olurdu soğuk çekirdeğe bakarsak
Bölge konuları neden var süs olsun diye açmış galiba Sinan abim 🙂
Aynen bölgenizin yorumu yapana kadar modelin düzelmesini bekleyiniz şuan ki halı hic iç açıcı değil. Ülke geneli olarak doğu ve güney doğu Anadolu bölgesi hariç. Yoksa genelleme yaparsak %80 i kuru soğuk ülke geneli olarak
Buda 360 saatli
ECMWF
sabah güncellenmesi
GİF
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ah keşke hiç bozmadan aynen bu şekil gelse ne güzel olurdu ,🥹🥹
Boşuna tartışmayalım ara güncelleme iyi çıktı sunmamış .
Arkadaşlar illa ki her güncelleme güzel çıkacak her güncelleme efsane verecek diye bir şey yok ülkemize kar gelmesi zaten sancılı bir süreç maalesef her geçen yıl daha da azalmaya devam ediyor zaten ben şu ana kadar hiçbir sistemin 10 gün önceden gösterip geldiğini görmedim bu yüzden ayın 23 üne kadar sabırla takibe devam o zaman Ocak ayı belli olur Kimi zaman efsane kimi zaman kestane verir değerli hocalarımız da bir tarih verdiyse onların da vardır bir bildiği elbet hep birlikte bekleyip göreceğiz herkese iyi forumlar.
Arkadaşlar illa ki her güncelleme güzel çıkacak her güncelleme efsane verecek diye bir şey yok ülkemize kar gelmesi zaten sancılı bir süreç maalesef her geçen yıl daha da azalmaya devam ediyor zaten ben şu ana kadar hiçbir sistemin 10 gün önceden gösterip geldiğini görmedim bu yüzden ayın 23 üne kadar sabırla takibe devam o zaman Ocak ayı belli olur Kimi zaman efsane kimi zaman kestane verir değerli hocalarımız da bir tarih verdiyse onların da vardır bir bildiği elbet hep birlikte bekleyip göreceğiz herkese iyi forumlar
Hocam genelde kaç gün önceden gösterip gelir
Hocam genelde kaç gün önceden gösterip gelir
Eskiden 10 gün önceden gösterip gelmişliği vardır fakat şu anda küresel ısınmanın etkisiyle 3 4 gün kalaya kadar beklemekte fayda var çünkü artık çok değişkenlik gösteriyor yani bir sistem gelecekse örneğin 25 ocakta 22 ocağa kadar istikrar sağlaması önemli tabii bu benim fikrim diğer hocalarım farklı düşünebilir
Gfs başlıyor bu güncelleme bende :elkaldırma:
Gfs başlıyor bu güncelleme bende :elkaldırma:
Hadi bakalım ülkemiz için bol kar yağışlı güzel bir güncelleme olsun