İcon diğer güncellenmeye göre daha batılı geldi
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
Beğenmedim iconu çok fazla batılı
-
-
Ecmf de işin şeyini çıkarıyor ha vur dedik öldürüyor.Zaten 1-2 gün öncesine göre biraz doğuladın kurtarıyor gene neyse dedik şimdi sabahtanda biraz doğulu.
-
Gfs nin öğlenki gibi vereceğini dramatik bozulup ecmf gibi doğulu olacağını düşünmüyorum.İnşallah gösterdiğinin arkasında durur.
-
Kimse kusura bakmasın ama gfs bu sene ecmwf den kat kat daha tutarlı ben gfs nin yolundan döneceğini düşünmüyorum ne icon kadar batılı ne de ecmwf kadar doğulu olmasın yeter tam ortası herkesi tatmin edecektir
-
- Resmi Gönderi
42 saate kadar batılı atacak gibi duruyor
-
Kimse kusura bakmasın ama gfs bu sene ecmwf den kat kat daha tutarlı ben gfs nin yolundan döneceğini düşünmüyorum ne icon kadar batılı ne de ecmwf kadar doğulu olmasın yeter tam ortası herkesi tatmin edecektir
Yağış anlamındada Gfs
-
Keşke icon gibi olsa bu sistemin en batılısı zaten şuanki icon gibi gelir ederi o kadar icon çok iyi yağış baya güzel.
-
-
Yine dediğim gibi 70-90 saat aralığı önemli
-
- Resmi Gönderi
Batılı olunca erken güç kaybı oluyor çekirdeğin biraz daha yukarda asılı kalması lazım erken iniş sistemi güçsüzlestirir
-
İzlanda baskısı daha az öğleye göre
-
Bakalım 70-90 arası kritik
-
- Resmi Gönderi
Diğer önemli detay ise izlandanın çekirdeğe temas etmemesi
-