İslandinav yükseği düşüyor her güncellemede avrupaya dalmaz inşallah
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
- Resmi Gönderi
Devamı gif olarak atıyorum.
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sinan abi düzelicek mi bu gene gitti başka taraflara
-
- Resmi Gönderi
240 ta o portekiz açılarında ki 1000 mb ne işi var orada oranın basıncı düşmemeli.
-
- Resmi Gönderi
endişem yok dün neyse bugün de o devamm
-
- Resmi Gönderi
endişem yok dün neyse bugün de o devamm
-
cografyaciburak eğer kaçarsa Avrupa ihtimali mi yüksek Kafkasya mı hocam?
-
- Resmi Gönderi
Sistemi bu şekilde zora sokan İskandinav yüksegi üzerinde oluşan parazit alçak basınçlar ilki tamam kabul ettik de 2 parazit tüm İskandinav yükseginin belini büküyor resmen
Daha çok takla atar ama bence daha güçlü gelecek ufak tefek ayrıntılar sorun oluyor ama sistemin birinci dalga gelmemesi kaçmış anlamına da gelmez potansiyeli yüksek 2-3 defa vurabilir.
-
Bu muzzam dönemi böyle üç beş santimle kapatmak öyle bir koyar ki yıllar geçse bunun acısı geçmez. Bu soğuğa ege de ab yakışır. Soğuk biraz daha Batılarsa memleketin çoğu ihya olur günlerce kar alırız.
-
- Resmi Gönderi
Bu sistemde önemli olan sistemi sistem gereksinimleri olan basınç dizilimleri ile almak önlemlidir.
Yoksa tepemizde -20 de inse devasa morlar ama gerekli basınç modeli olmadıktan sonra boş yere ultra soğuk çekmiş oluruz
-
- Resmi Gönderi
Bu muzzam dönemi böyle üç beş santimle kapatmak öyle bir koyar ki yıllar geçse bunun acısı geçmez. Bu soğuğa ege de ab yakışır. Soğuk biraz daha Batılarsa memleketin çoğu ihya olur günlerce kar alırız.
Hehhh işte onemli olan o morlarin gelmesi değil. -12 gelsinler ama gerekli koşulları sağlasın ülke genelinde yağışı versin bize
-
- Resmi Gönderi
isveçe norveçe uzanan yüksek basınca atlantikten alçak basınç alanları parazit olmamalı.240 h ecm de 1000 mb ile bunun sıkıntısını yaşadık ancak asıl soğuğu indirecek bu sinoptik değil zaten lakin gelecek sistemi tabiki yakından ilgilendiriyor başta sinoptik uygun gelirse 2 gün önceki sinoptiği yakalar asıl bombayı 20 si civarı alırız. benim derdim 14-15 şubatta ki soğuk değil hemen ardında ki 14-15 e bağlık olan soğuk hava bombası. bunun adımları 14-15 civarı atılacak.Bu yüzden bu tarihlere önem veriyorum
-
- Resmi Gönderi
-
-