- Resmi Gönderi
ENS SABAH
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturENS SABAH
GEFS SABAH
İki modelde kötü gelmiş
İki modelde kötü gelmiş
kar haritalari her gun artacak
Sistemi etkileyen çok fazla ull ve basınç sistemi var. Sürekli farklı denemeler görmemiz muhtemel bence. Hem ana senaryoda hem de ortalamalarda
İki modelde kötü gelmiş
Aynen çok kötü gelmiş
kar haritalari her gun artacak
Neden öyle dediniz neye göre artacak sizce
2025 subat kalan lkisminda batida 10 gun den fazla yagis var karadeniz icin yoruma gerek yok zaten. kalanin yarisindan fazla.
2 sistem ihtimali var. hatta 3 diyelim ama son ikisi birbiryle baglantili. ikinci sistem saglam gorunuyor. siklonlu sistemden ic anadoluda kar alir. youtube da tanidik bir tahminci subatta 1 sistem gorunuyor o bundan zayif dedi. ama ben kendisinin defalarca kez yanildigina sahit oldum. turkiyede sistem gelmez dersen tutturma ihtimalin yuzde 70 lerden fazla. profesyonel ve akillilar buna gore hareket eder.
Neden öyle dediniz neye göre artacak sizce
biseye gore dememe gerek yok ne kadar diagram meteogram varsa gunluk bir cogunu takip ediyorum. bunun icin cok matah birsey olmaya gerek yokki butun veriler gunluk olarak dusuyor. ben ortalamaya bakarim. hic bir analizide takip etmem kendim analiz ederim karsilastiririm. sistem var arkadaslar. avrupaya kacarsa balkanlardan bize doner. sert bir sekilde kafkaslara inmedigi takdirde her zaman sansimiz var. sonra cografyamizi biliyorum dunku meteorloji meraklisi degilizki 20 senedir icindeyim bu isin. zamaninda bende yaptim ayni hatayi sagdan soldan kopya cektik hep. oyle oyle ogrendik.
biseye gore dememe gerek yok ne kadar diagram meteogram varsa gunluk bir cogunu takip ediyorum. bunun icin cok matah birsey olmaya gerek yokki butun veriler gunluk olarak dusuyor. ben ortalamaya bakarim. hic bir analizide takip etmem kendim analiz ederim karsilastiririm. sistem var arkadaslar. avrupaya kacarsa balkanlardan bize doner. sert bir sekilde kafkaslara inmedigi takdirde her zaman sansimiz var.
Eline sağlık cevap verdiğiniz için teşekkürler
Hocaların dediği gibi, tepemizde ve batıda böyle soğuk varken inş lodos yeriz devamında soğuğu vakumlar acaip şeyler görebiliriz
Hocaların dediği gibi, tepemizde ve batıda böyle soğuk varken inş lodos yeriz devamında soğuğu vakumlar acaip şeyler görebiliriz
bu paternde 100 senaryo varsa 60 inda sistem aliriz biz. suan sistem alma olasiligimiz aksi bir durumdan fazla. kasim sisteminde hic bir meteorolog on goremedi durumu bu sene. en basiti bu sistemde marmaranin guneyinden mgm bahsetmedi bile. hala kar yagiyor 4 gundur burda. hangi meteorolog buna ihtimal verdi ? valilik de bunlari hesaba katip okullari tatil etmedi suan siniflarin yarisi bos. kimse merkeze inemiyor. sabah cikmayi denedim tepelere imkani yok merkezin 5 km etrafi butun yollar kapali.
24-48-60 H, 500 hPa