- Resmi Gönderi
Bilgileri çarpıştırmayın toplayın çıkarın doğru sonucu bulun
yok benim derdim kendini skintiya sokmasin harun. bilgileri dogru soylemeye calistigini anliyorum ama o durum yok iste azorsuz bi yol bulmaya caliscaz azoru gorene kadar
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBilgileri çarpıştırmayın toplayın çıkarın doğru sonucu bulun
yok benim derdim kendini skintiya sokmasin harun. bilgileri dogru soylemeye calistigini anliyorum ama o durum yok iste azorsuz bi yol bulmaya caliscaz azoru gorene kadar
harun once bi 2-3 gunumuzu kurtaralim ardina dek olur turn arround olur bisseyler kovalariz. sen ne zaman bir sistemin bagira bagira indigini gordun. ben hic gormedim. 2017 deki efsane son 1 gunde belli oldu dek ustune dek indi 4 gun. her gun 1 gun daha uzadi,
onun inişi farklıydı direkt indi. Bu dönüp duruyor arada fark var. Ha dek olur mezosiklon olur onu bilemem ama bu soğuklar da hep inmiyor bizim enlemlere en güzel şekliyle almak istiyor insan. Biraz doyumsuz olduk sanırım ama bu kadar yıl kar alamayınca insan ister istemez fazlasını istiyor 😀
onun inişi farklıydı direkt indi. Bu dönüp duruyor arada fark var. Ha dek olur mezosiklon olur onu bilemem ama bu soğuklar da hep inmiyor bizim enlemlere en güzel şekliyle almak istiyor insan. Biraz doyumsuz olduk sanırım ama bu kadar yıl kar alamayınca insan ister istemez fazlasını istiyor 😀
biliyom harunum bende ayni,
İkinci atağa hazırlık
Pandora donduk valla 😀
Akşama ısıtır bizi bu fırıldak
Sibirya aktif bakalım nolacak
Sinan abi senin sistemi deniyor 😃
Daha once soyledigim gibi sevinmek icin de uzulmek icin de tum ana modellerin sistemi ya istikrarli bir sekilde yok etmesi ya da vermesi lazim. Sabah ve dun aksam hepsi ayri telden caliyordu bu sebeple uzulmek icin bir sebep yoktu sadece beklemek lazimdi. Simdi oglen GFS yine bize daha uygun izobarlar sundu Azor en azindan 1035mb olabildi ki daha once ne dediysem aynisi gecerli Bu sistemde duzgun izobarlar ve soguk inisi istiyorsak Azor'un en az 1040 olmasi lazim ki bu maalesef su an icin zor bir ihtimal. Sistem gunubirlik bir sistem olmaya daha yakin cunku Azor yeterince guclenemediginden bize sistemi ceken siklon zayiflayip yok oluyor. Sabirla takibe devam bu iki gunun guncellemeleri kritik.