Karadeniz Battı 😁
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
- Resmi Gönderi
Hangi model olursa olsun 200 saate kadar aynı sinoptik aynı model çıkmaz aklınızda olsun
Bizim için önemli saatlwr şuan 84 de kadar onun üzeri degisir eklenir illa sistem günü yaklaştıkça gerçekçi asıl olası modeller gelecek.
Bu geceki model analize baktığımızda alt tarafta sorun yok sorun kuzey yarım küre de 84 saate kadar Sibirya kanadın dan destek ve akış var sonra bir alçak ile bağlantı kesiliyor bu kez soğuk akışı kutup kökenli duruma dönüşüyor.devamin da ise kutup yükseğinin boşluğun dan faydalanarak parazitler giriş yapıyor ve soğuklar kendi kuzeye çekmeye çalışıyor
-
-
- Resmi Gönderi
Dostum, her güncelleme bir senaryo çok fazla duygusal yaklaşık hızlı sevinip hızlı üzülünüyor, bölgenizden uzak diye hemen kötü damgası vurmak yanlış. Bu gece de bana güldü demek ki modeller de
-
Dostum, her güncelleme bir senaryo çok fazla duygusal yaklaşık hızlı sevinip hızlı üzülünüyor, bölgenizden uzak diye hemen kötü damgası vurmak yanlış. Bu gece de bana güldü demek ki modeller de
Allah bol versin kardeş ne diyelim.
-
24 saat olarak devam ediyorum
-
- Resmi Gönderi
Ya doğularsa ?
Kaçmasın sonra kafkasa ?
Allah bol versin kardeş ne diyelim.
Allah hepimize versin şu mübarek gecede dualarla çağıracam hayırlısıyla inşallah kazasız belasız tüm ülkeye gelsin
-
Ben kaçıyorum iyicene batırdı eline sağlık Ömer
-
Panik yok. Pazar akşamını bekleyiniz uzun vade için. Sistem net. Sure belli değil. Yağış miktarına şu anda takılmak da gereksiz. İyi geceler.
-
-
- Resmi Gönderi
Modellerdeki veriler domino taşı gibidir bir hamle ile tüm plan değişir bozulur.modellerde bunların denemesini yapacak elbette.
Şimdilik modellere baktığımız elimizde neler var ne malzeme var ona bakalım.
- 17 Şubat ile sistem girişi var ve bu durum güçlenerek ve blokaj halini alacak şekilde geliyor.
- sistem soğukları yaklaşık en az 1 hafta kadar ülkemizde etkili olması bekleniyor.
- kuzey kesimler sanşli olarak duruyor fakat denizlerimiz sıcak alçak basınç üretmeye meyilli onun dışında batı tarafımız kapalı yüksek basınçlar sebebiyle bu nedenle iç Anadolu ege ,dogu ,güney kesimler de soğukların gücüne denk yağışlar yok fakat bu hiç olmayacak değil bir basınç artışına yükselmesine bakar. Bir siklon patlar tüm ülkeyi ihya eder gecer.
Potansiyeli her ne olursa olsun ülkemize soğukların inişi kanali açık halen.
-
-
- Resmi Gönderi
Sizlere daha öncede söylediğim gibi ay sonunda modeller Afrika atak vermesi gerekiyor dedim. Veriler bunu destekliyor.
Ayrıca final ssw ısınması var Mart ayı için fakat bize yarmayacak şekilde duruyor şuanlık.
Kış sezonumuzun belkide en güçlü en iyi sistemi ile ugurlayabiliriz.
Hiç bir sistemi azımsamayın yok efendim dün 50 cm veriyordu bugün 15 cm felan aman böyle şeylere gelmeyin Avrupa bakarak çok çok şanslıyız adamlar yanıyor resmen kuraklıktan
-
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pozitif tırmanış bekliyorduk fakat bu uçmuş
-