Marmaraya ne bicim dek verdi öyle
ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI
-
-
Offff
-
- Resmi Gönderi
Gfs ile ecmwf arasında savaş var gfs inatçı şimdilik bakalım ecmwf de inadını sürdürecek mi yoksa gfs ye boyun mu eğecek?
72 saate kadar şuan çıkan gfs modelini karşılaştırdım sonuç bariz var iki model arasında.
-ecmwf 24 saatlik durumda şuan ülkemize yaklaşan siklonu Akdenizine ta güneyine atmış utanmasa Mısır'a Cezayire gidecek. Gfs ise hayır egeden trakyayi kapsayacak şekilde ilerleyecek diyor. Bakın bu olay 222 saatlik sonra değil 24 saatlik veri.
- diğer yandan ecmwf en önemli kısmı 72 saate verdiği Portekiz'in güneyine bir alçak basınç azorun hamlesini geciktirdigi gibi İskandinavı balkanlara trakayaya yayılmasını sağlıyor bu nedenle sistem otomatikmen hem güç kaybına hemde hızlı dogulama moduna girmiş oluyor.
Akşam ecwmf güncellemesinde o Portekiz alacağını yok etmemiz lazım
-
marmarayı kıskanıyorum
-
-
Kazakistandan girite kadar düpdüz izobar var
-
72 saate kadar şuan çıkan gfs modelini karşılaştırdım sonuç bariz var iki model arasında.
-ecmwf 24 saatlik durumda şuan ülkemize yaklaşan siklonu Akdenizine ta güneyine atmış utanmasa Mısır'a Cezayire gidecek. Gfs ise hayır egeden trakyayi kapsayacak şekilde ilerleyecek diyor. Bakın bu olay 222 saatlik sonra değil 24 saatlik veri.
- diğer yandan ecmwf en önemli kısmı 72 saate verdiği Portekiz'in güneyine bir alçak basınç azorun hamlesini geciktirdigi gibi İskandinavı balkanlara trakayaya yayılmasını sağlıyor bu nedenle sistem otomatikmen hem güç kaybına hemde hızlı dogulama moduna girmiş oluyor.
Akşam ecwmf güncellemesinde o Portekiz alacağını yok etmemiz lazım
Aynen hocam bu akşam ecmwf kritik
-
-
Gfs nin verdiği çok ekstrem bir batılama bence ana çekirdek İstanbul'un üzerinde nerdeyse
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-
Gfs nin verdiği çok ekstrem bir batılama bence ana çekirdek İstanbul'un üzerinde nerdeyse
Ortalama ne zaman geliyordu
-
Ortalama ne zaman geliyordu
Şu an güncelleniyor çok az bir batılama var ortalamada ama gfs kadar değil
-
-
-