sınırlı alan işlerine çarşamba akşam girilir.
İnşallah değişir bazı şeyler
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştursınırlı alan işlerine çarşamba akşam girilir.
İnşallah değişir bazı şeyler
Kralsın sen. Hiç yoktan bir şeyler vermiş, sakın bu çizgini bozma Kral.
sistemin baba kısmına var daha 100 saat adam modeli beğenmeyince artık modeli bırakalım geçtik oraları diyor burada ne işin var o zaman 6 saatte 1
100 saat kala istanbul sapma haritası hala dam seviyesi çok yüksek sapma gfs panelinde de görebilirsiniz istanbul tarafını model çözemiyor bir türlü.sınırlı alan işlerine çarşamba akşam girilir
Hocam Gfsde batılama olurmu sizce artık
Ecmwf yağışı arttırmış sabaha nazaran baya hemde
Üst seviyenin durumu halen bayağı karışık
(Örnek olsun diye İstanbul diyagramını attım)
Hocam Gfsde batılama olurmu sizce artık
sorunuzun cevabı zaten yazım da. sapma seviyesi gfs de tam istanbul üzerinde dam seviyesi yüksek değişim olabilir.
cografyaciburak Hocam sizin beklentiniz gfs gibi mi ecm gibi mi ?
Gfs kontrol seneryolarında batılama çoğu senaryoda gözüküyor
Yalnız ecmwf aifs de hiç bozmadan geldi ilerleyen yıllarda yapay zeka destekli bu model baya aktif rol oynayacak gibi gözüküyor, artık yapay zeka hayatımızın her noktasında.
Şu sistem modellerde göründüğünde verdiği saçma sapan çıktıları unutmadım 🙂
Şu sistem modellerde göründüğünde verdiği saçma sapan çıktıları unutmadım 🙂
İlk başta çok kuzeyde kalıyordu unutmadık
Aifs daha dün kafkasa atmıştı sistemi
Mart ayı verileri devam ediyor.
Avurpa ya gidecek soğuk ataktan bizde nasiplenecegiz mi?
Arkadaşlar buraya size yılbaşında itibaren ileriye dönük vadelerde neler olup biteceğini yazdım. Şuan noktası virgülüne kadar analizler doğru geldi.
Şubat sistemler silsilesi dedik 4 Şubat ardindan bu 19 Şubat sistemi ile Şubat ayını tamamlamiş olacağız. Şubat sonu Mart başında isinacagiz dedik hemde güzel bir ısınma meyve ağaçlarını uyandıracak cinsten. Fakat bu durum kısa sürecek Mart 8-18 arası diyelim Avrupa'ya gitmesini beklediğim bir soğuk atak var.veriler bu yönde Mart ayı ile aktif bir azor göreceğiz.devaminda Balkanlara doğru dalış yapan İzlanda alçakları Avrupa'ya soğuk kanalını açmış olacak. Final ssw ısınması için biraz daha bekleyeceğiz daha çok veri lazım
Birazdan akşam güncellemesine başlıyorum.
Çok kritik
Başlıyorum Bakalım.
Vira Bismillah...