bunlar çok zor yav kolay kolay öğrenemem ben ?
Detay ve bir çok değere bağlı oraj..Zaman buldukça bakabilirsin yani
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbunlar çok zor yav kolay kolay öğrenemem ben ?
Nem ve yağış en önemlilerinden. oraj için demek ki.
http://www.dortyol.gov.tr/kasirga
Tropikal siklon; tropik ya da tropik dışı enlemlere ait su üzerinde görülen bir alçak basınç sistemidir. Bu merkezin oluşumu konvektif faaliyetlerin taşınımı ve alt seviyedeki rüzgarların dönüşü ile gerçekleşir. Sistem Kuzey Yarımkürede saat istikametinin tersine (siklonik) bir dönüşe sahiptir. Çok erken oluşum aşamasında Tropikal Deprasyon (Tropikal Alçak Basınç Merkezi) olarak adlandırılır. Rüzgar hızı 62,8 km/saate ulaşınca Tropikal Fırtına olarak tanımlanır. Eğer rüzgar hızı 119 km/saate ulaşırsa Atlantik ve Kuzey-Doğu Pasifik’te Kasırga (Hurricane), Kuzey-Batı Pasifik’te Tayfun(Typhoon) olarak adlandırılır. Güney Pasifik ve Hint Okyanusunda bu terimler yerine Siklonik Fırtına ya da Tropikal siklon da kullanılır. Kuzey Atlantik’te kasırga sezonu 1 Haziranda başlar ve oluşum için en az 26°C'lik deniz yüzeyi sıcaklığına ihtiyaç duyar.
Kaynak: http://www.eumetsat.int/Home/Main/News/Features/819738?l=en
Çorum Amasya Çankırı taraflarında %70 şiddetli hava olayı ihtimali
Sarı olan yerlerde aksiyon başlar öğleden sonra kırmızı olan yerlerde ise çok tehlikeli hava olayları olabilir
Kırım hattı da riskli o konuda evpatorya tarafları
balikesir merkez hava asiri kapali. uzaktan gokgurultuleri duyuluyor. cok hizli geldi belliki baya asabi...
Ciddi bir aktivite var gibi görünüyor
Uzun vade değişir belki ama ayın 26'sında Ordu'da yüksek miktarda yağış gözüküyor
WINDY
VENTUSKY
1 derece uyarı geldi skew t bakacam PC geçeyim o zaman
1 derece uyarı geldi skew t bakacam PC geçeyim o zaman
Şu Kocaeli Gölcüğe ne zaman oraj vurur Allah aşkına 3. Oraj oldu hala benim konumu doğru düzgün etkilemedi