- Resmi Gönderi
Bu konu altından veri paylaşımları, analizler, uyarı ve değerlendirmeler yapılabilir. (Sorumlulara özel)
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu konu altından veri paylaşımları, analizler, uyarı ve değerlendirmeler yapılabilir. (Sorumlulara özel)
Ecmwf Modeli Pazar Gecesine Kadar Yağış:
Haftasonu İçin Olan Analizim:
Marmara Bölgesi Risk Haritası
Marmara Bölgesi Risk Haritamın Şimdiye Kadar Hemen Hemen Başarılı olduğunu söyleyebilirim.. Sistemin İlk 6 Saatinin Sonuna geldik Ufak Bir Değerlendirme Yapalım.
MARMARA BÖLGESİ DEĞERLENDİRME
TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME
Pazartesi Günü Tahmini
Marmara Bölgesi
Bölgede genel olarak çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kocaeli, Sakarya kesiminde kuvvetli yağışlara dikkat edilmeli
İstanbul'da gece saatlerinde ve sabaha karşı hafif yağışlar bekleniyor
Karadeniz Bölgesi
Bölgenin hemen hemen hepsinde yağış bekleniyor. Özellikle Rize, Trabzon civarında kuvvetli yağışlara dikkat
Ayrıca Doğu Karadeniz'in yükseklerinde kar yağışları bekleniyor
Ege Bölgesi
İç kesimlerinde çok bulutlu, kıyılarda parçalı bulutlu bir hava hakim olacak
Akdeniz Bölgesi
Bölgenin hemen hemen hepsinde parçalı-az bulutlu bir gökyüzü olacak
Hatay-Osmaniye hattında yerel yağışlar bekleniyor
İç Anadolu Bölgesi
Kuzey ve Doğusunda akşam saatlerine kadar hafif yağış geçişleri bekleniyor
Bölgenin geri kalanında ise çok bulutlu, parçalı bir gökyüzü bekleniyor
Doğu Anadolu Bölgesi
Öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde hafif yağışlar bekleniyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Doğusu dışında bölge genelinde yağış beklenmiyor. Parçalı bulutlu bir gökyüzü hakim olacak
İnstagram'da Paylaştığım Son Video'yu Youtube Resmi Hesabımıza Yükledim.
Genel Değerlendirme yapacak olursak, Cumartesi günü lodos yönünden karayel yönüne dönecek olan rüzgar sebebiyle ve 850hpa (Yaklaşık 1500 metre) sıcaklığının 5 derecenin altına inmesinden dolayı sıcaklıklar pazar günü ülkemizin büyük kısmında mevsim normallerinin altına inmiş olacak
Rüzgar Yönü'nün Dönüşü
Bunun dışında, Antalya civarlarında gök gürültülü sağanak yağışları bekliyorum. Aralıklı kuvvetli yağışlar olacağından 20-50mm kadar birikim olabilir.
Soğuma sebebiyle Ülkemizin Batısındaki Dağlardan bu Pazar gününden itibaren kar haberleri alma ihtimalimiz yüksek.
Sistem abartılacak bir sistem değildir fakat, soğuma ve hafif de olsa yağışlar bizi kış moduna sokmaya yetecektir.
Hasta olmamaya dikkat edin!
Can, Havalarinsesi.com
Cephe Hattı İstanbul Sınırlarına Giriş Yapmak Üzere, Gece Üşüyeceğiz
Yağışın Etkin Olan Kısmı Çizdiğim Çizgiler Arasına Düşecek Diye Bekliyorum, İstanbul Batısı Da Dahil Bu Sınırlara, Merkezde Çok Aksiyon Beklemeyin Derim
Orajlık, Doluluk, Fırtınalık Bir Sistem Olmadığını Hatırlatalım. Soğuma Güzel Olacak, Kış Moduna Gireceğiz Gece Saatlerinde
An İtibariyle Soğuk Cephenin Girişi, Rüzgarların Kuzeyli Yönlere Dönüşü
Bu sistemde Marmara için başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu akşam Karadeniz için Analizimi paylaşacağım.
Önümüzdeki Hafta Güzel bir Top sistemi bekliyoruz. En fazla 2 gün içerisinde rotası kesineşecektir. Ben batıdan giriş yapacağını düşünüyorum.
Selamlar
Güneşli ama serin geçen haftanın ardından hafta sonu yine minik bir sistem ile beraberiz. Yaptığım son değerlendirmelere göre Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuzey bölgelerden giriş yapacak olan yağış, akşam saatlerinde Türkiye'nin kuzeydoğusu dışında her yerde etkisini kaybetmiş olacak
Pazar gününe gelecek olursak, Artvin başta olmak üzere Doğu Karadeniz'de etkili yağışlar bekliyorum, Yüksek kesimlere büyük miktarda kar birikimi olacaktır.
Önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin hafif üstünde seyredecek, geceler üşütecek. Yüksek basınç etkisinde olacağız
İyi Hafta sonları dilerim