olsun tüm havaların sesi ailesi.Farkli bir hava katmak istedim hem eski deneyimleri gözlemleri deneme amaçlı hemde etrafimizda ki güncel olaylari doğadaki değişimleri takip edip bir heyecanla sonucunu beklemek gibi araştırma yapmayi hedefliyorum.Hani derler ya eskiler bu yıl şu oldu kış sert geçecek az yağış kurak olacak gibi...
Sizden ricam bu yil belki geç oldu ama mutlaka gorup duymussunuzdur örneklerdirelim görelim bu yıl nasıl olacak...
İlk olarak ben söyleyim;mesela bizim memlekette bu yıl ayva boldu kış sert olacak diyorlar, bir diğer örnekte mesela kışın şimşek çakıp gök gürültüsü olursa 1 haftaya kar yağacak gibi...
Haydi kışımiz şimdiden bol karlı yağışlı bereketli olsun...
Doğa-Kış Bağlantısı
-
-
- Resmi Gönderi
Ayvanın yanın da, incir de derler.. Çok olunca kışın uzun ve sert geçer diye.
-
- Resmi Gönderi
Bu sene İstanbul Merkez ilçelerinde yapraklar daha yeni yeni tamamen dökülmeye başladılar. Silivrideki evimizde ağaçlarda Ekimde bile yaprak kalmamıştı
-
daha geçen sisteme kadar fındık ağaçları yapraklarını dökmemişti @Can abi dağlardaki ağaçlar yeni yeni sarardı desem yanlış olmaz.
-
- Resmi Gönderi
Karadeniz'e bu sene kış dağlara bile haddınden geç geldi zaten
-
- Resmi Gönderi
Bu sene Erzurum yöresinde biraz gözlemlerim ve kendi memleketimden de az çok gözlemim ve inanışlar da doğa üzerine kuruludur genelde örneğin erzurum yöresinde bu sene gözlemlemelerim ;
10 kasımda kar yağmaz ise Aralık sonu Aralık sonu da yağmazsa o kış ılık gider mantığı vardır ve 7 dağa bir bağa derler yani inanış olarak 7 defa dağlara kar yağmadan şehir merkezine kar düşmez derler burada .. şehir merkezi dediğim yerde 1890 metre yer en az ... siz düşünün gerisini ve öyle de oldu mu elbette hayır özellikle bu sene 10 kasımda yağmadı kar ama Aralık sonu da yağmadı Aralık 21 inde ilk kar düştü ve 7 dağa değil 5 dağa kar düşmeden 6 da merkeze yağdı belki de 7 olmuştur oturup saymadım ama söylenen o idi Baba bir de bu yörede özellike son yıllarda kuzey kesimlere yapılan barajların kar açısından olumsuz etkilerini söyler ler hep kim bilir belki de doğrudur .. neden derseniz 1 aylık kaldığım süreçte şunu gördüm ... kar bir türlü şöyle yoğun bir şekilde yapmadı ara ara ve etkisiz bir şekilde yağdı ... sanırsam barajlar biraz kesiyor yağışları !!! Kim bilir ... belki bizim köylü mehmet ağa meteoroloji mühendisidir haberimiz yoktur -
- Resmi Gönderi
Buraya(İzmir)gezmeye gelen @Sibiryali kardeşim de aynı şeyden bahsetmişti.
Balıkesir'de eskiden çok güzel yağış olurmuş,barajlardan sonra fazla etkili kar yağışı olmuyor demişti.. -
bizim köylerde şayet kavak ya da selvi ağacın yaprakları dipten sararıp dökülürse sert olur derler inşallah öyle de olur...eski kışlar şöyle idi deyip anlatacağımız anılarımız olması dileğiyle....
-
Zonguldakta da baraj var bir tane kar hep onun olduğu yere yağıyor
-
- Resmi Gönderi
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
- Resmi Gönderi
Baraj engeller ve ılıman bir hava yaratır derler ama sizde etkisi ters tepmiş demek :thumbup:
-
- Resmi Gönderi
Genelde barajın etrafı kar keser derler ama kardeşim sizin iyi o tarafa yağıyor ters etki yarattı sanırım
-
ormanla kaplı dağların arasında barajımız ve onun bulunduğu yere cok yagiyor merkezde kar olmadığında kar görmeye oraya çıkıyoruz bu beklenen sistemde çıkmayı düşünüyorum oraya foto atarım...
-
- Resmi Gönderi
ormanla kaplı dağların arasında barajımız ve onun bulunduğu yere cok yagiyor merkezde kar olmadığında kar görmeye oraya çıkıyoruz bu beklenen sistemde çıkmayı düşünüyorum oraya foto atarım...
Hadi hayırlısı bakalım
-
- Resmi Gönderi
Bekleriz @ercie67 abim..
Tonla yolla hemde :thumbsup: -