- Resmi Gönderi
ormanla kaplı dağların arasında barajımız ve onun bulunduğu yere cok yagiyor merkezde kar olmadığında kar görmeye oraya çıkıyoruz bu beklenen sistemde çıkmayı düşünüyorum oraya foto atarım...
Aman dikkatli ol
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturormanla kaplı dağların arasında barajımız ve onun bulunduğu yere cok yagiyor merkezde kar olmadığında kar görmeye oraya çıkıyoruz bu beklenen sistemde çıkmayı düşünüyorum oraya foto atarım...
Aman dikkatli ol
@ercie67 benimde bildigim baraj olan yer daha iliman gecebilir o bolge icinde sizinki gercekten ekstrem diyebiliriz...bizim koyun yakininda da baraj var cevresi oldukca yagisli diyebilirm kar yagisi oluyor ama soyle bir 20 km oteye gore az ama...
@ercie67 benimde bildigim baraj olan yer daha iliman gecebilir o bolge icinde sizinki gercekten ekstrem diyebiliriz...bizim koyun yakininda da baraj var cevresi oldukca yagisli diyebilirm kar yagisi oluyor ama soyle bir 20 km oteye gore az ama...
@>>>WinteR<<< usta buraya iki kelime edecektir sanırım boş vaktin de..Oda @ercie67 nin dediğini destekler bir örnek verecektir :thumbup:
konuya biraz açıklık getireyim o zaman, barajın olduğu bölümün yüksekleri kar alıyor merkeze kar yağmadığı zaman.. yüksek dediysemde öyle afaki değerler değil 50-70 metre üstü karla kaplı oluyor fotoğraf vardı aslında bulursam atarım..
Oğullarımın oldu fotolarda barajdan 2-3 kilometre içerde yer alan kent ormanı mevkisi... (maaşallah subhanallah)
Eline sağlık abim..Evet işaretlediğin yerin konumu farlı ..Evlatları da Allah bağışlasın..
Vallah iyi de keyf edilmiş karda,gıcık oldum :lol: :deli: :deli: :ehuehu: :ehuehu:
Benim kayak merkezim Kayabaşı Zonguldak doğup büyüdüğüm yer
2016 kışı...baba evi... kendim rakımı 10 olan yerdeyim kar yağacağını duyduğumda arabamın çıktığı yere kadar çıkıyor (zincir bağlamasını beceremiyorum ) alıyorum bizimkileri sırtıma yürüyerek çıkıyorum doğduğum kayabaşına..tamam tamam daha foto atmıyorum bugünlük tabi
Hırs ettim üle kendi kendime.2012 kışından bir kare de ben edem..Çatıdaki karın kalınlığını siz tahmin edin..Üst üste bir kaç gün ara vererek yağmış ve bu çektiğim çökmüş,erimiş hali..Köyde besi yapanların alttan hayvanların ısısı,üstten karın ıslaklığı ve baskısı sonucunda 3-5 yerin çatısı çökmüştü..
Foto at @ercie67 abim..Kar tifan manzara olurda atılmaz mı?
Fotoğraf galerisine atıver hemde..
@whisper dayım etiket etmiş. Şimdi haberim oldu baraj,nehir ve göllerin yüksek basınçlı sistem oldukça etkili oluyor. Siklonik alçak basınçlı durumda ise karın o bölgeler de daha yoğun lapa lapa tabiri ettiğimiz yağışlar almaktadır.buna en güzel örnek bulunduğum konuma yakın Ömerli barajı oldukça büyük İstanbul'un ana su deposu.
Sibiryali derki"
Bu sene karıncalar erkenden ortaya çıktılar ve çok fazlalar. Gözlemlediğimiz kadarıyla karıncaların bu denli fazla olması sert bir kışın habercisidir..
Kavaklar üstten yaprak açtı ilk
Bu da yüksek ihtimalle kavaklar üstten sararır demektir.
Bu da sert bir kışın habercisi olabilir..
İnşaallah diyelim.. İyi bir kış sezonunu dört gözle bekliyoruz