- Resmi Gönderi
Ülkemizin çok çok nadiren şahit olabileceği bir hava olayı ve ihtimali düşük de olsa Ege, Marmara'yı şiddetli yağışlar ve şiddetli rüzgarla vurma ihtimali var. Takibe değer. Bilgilendirmeler buradan yapılacaktır.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturÜlkemizin çok çok nadiren şahit olabileceği bir hava olayı ve ihtimali düşük de olsa Ege, Marmara'yı şiddetli yağışlar ve şiddetli rüzgarla vurma ihtimali var. Takibe değer. Bilgilendirmeler buradan yapılacaktır.
UKMO Siklonu Ege'den Marmara'ya çıkarttı. En düşük basıncı 984mb olarak tahmin ediyor.
Ecmwf 988mb basınç ve 180km/h rüzgar hamleleri ile İzmir'i yıkıp geçmiş. Dalga boyu 5 metreyi bulur, Türkiye'yi vuracak ilk CAT1 kasırga olur demiş.
CAN Sapma ihtimali hala devam ediyor mu? Yoksa Ecmwf bizi dalgaların içine mı attı..
kocaelidemi risk altında :huh: resmen dibimden geçiyor
CAN Sapma ihtimali hala devam ediyor mu? Yoksa Ecmwf bizi dalgaların içine mı attı..
Modeller 1-2 güne mütabık olur abim.
kocaelidemi risk altında :huh: resmen dibimden geçiyor
İzmir'de karaya çıktıktan sonra zayıflayacaktır.
hocam zayıflayacanı biliyom ama yinede bi ihtimal kasırga görebilirim.
hocam zayıflayacanı biliyom ama yinede bi ihtimal kasırga görebilirim.
Sana vardığında kasırga değil de kuvvetli rüzgar şeklinde varır. Henüz rotası da kesinleşmedi zaten. Bekleyelim.
CAN eline sağlık hocam çok güzel ayrıntılar bunlar ufak bir tahmin de ben belirtmek istedim Çanakkale üzerinden trakya İstanbul dada risk olabilir hemde ciddi
İzmir Kemalpaşa da arıcılık yapıyorum, kovan kapaklarım kilitli, bulunduğu yerden söküp atma durumu olmaz inşallah
İzmir Kemalpaşa da arıcılık yapıyorum, kovan kapaklarım kilitli, bulunduğu yerden söküp atma durumu olmaz inşallah
Yönü henüz kesinleşmedi kasırganın. Kesinleştiğinde gerekli uyarılar yapılacaktır.
mersini etkilermi???
mersini etkilermi???
Etkikemez diye düşünüyoruz.
Avrupa'nın HIRLAM modeli kasırga merkez basıncını 970'lere kadar indiriyor. Rüzgar hızı ise Akdeniz'deyken 128km/h ile 1. kategori kasırga olarak gösteriliyor.
MGM kırbaç için ayrıntılı bir video attı.