ISLAM-İMAN-İLMİHAL KONULARI

• hem kafirsin hem ahmak. Allah cc müşriklerden ilk akıl nimetini alırmış aha sonuç ortada. Bizler bu meseleleri çok araştırdik bir tane alimden küfürdür diye bir kavle ulaşamadık. Mısır'dan el Mısri Ürdün'den Ebu Muhammed Makdisi Ebu Katade Filistini Suud'dan Useymin Fevzan el Fevzan Bin baz ve tabiki Ahmed Hazimi bir alim dahi bu amel küfürdür demedi şerh düştüler tafsilatını anlattılar sen o daracık zihin yapını sıkma biz bu din için esaret altına düşmüş sürgün edilmiş hicret etmişiz koftiden bi internet mi bizi bağlayacak? ? Asla biz bundan Allaha siginiriz din Nakil dinidir bununla ilgili bir nakil bize ulaşır ise gözümüzü kırpmadan terkederiz bu ameli senin o necis bulanık fikirlerine ihtiyaç duymayiz. Bana dinden delil getir bak ben sana diyorum Allah cc Kuran'da Tagutu tekfir etmeyene kafir diyor Tagutun ne olduğunu nebi sav onun güzide ashabi tabiin etbai tabiin ondan sonraki hayırlı nesil açıklamış git dinini araştır yaşadığıni din zannetme. Yüzlerce batıl ilah edinmişsin. Bu son sözümdür zira sözün fazlası senin gibi ahmaklaradir ama onun da bir kotası vardır kotani aştın. Şura 13: Senin davet ettiğin bu din müşriklere ağır geldi

• Allah'ın kitabından yüz çeviren Vahiyden yüz çeviren bir toplumun sonu budur işte. Kulunu en iyi Allah tanır onu ne azdirir ne ıslah eder en iyi Allah bilir zira o El Alimdir Alim olan Allah'ın cc kanunları da adaletli olur zira O el Adl'dır. Bugün yeryüzünde Allah'ın şeriatı kaldırıldı yöneticiler ilahlik ve rabblik iddiasinda kanun yapıp yasa hakkını kendinde gördüler Allahın helallerini haram haramlarini helal kildilar. Halbuki Allah cc ne diyor Yusuf 40 hüküm yalnız Allah'ındır Araf 54: dikkat edin yaratmakta Kanun koymakta Allaha aittir Kehf 26: O hükmüne kimseyi ortak kabul etmez vb bircok ayette La ilahe Illallah'ın bir gereği olarak El Hakem olan Allah YALNIZ TEK BIRICIK KANUN KOYUCU YASA YAPICIDIR. Rabb demek Yaratan öldüren rızık veren KANUN KOYAN MALIK OLAN demektir. Her kim bu hakları kendinde görürse rabblik iddiasinda bulunup haddi aşıp tagut olmuş olur Tevbe 31. Ayet ve adiy bin hatem'le alakalıAyetin tefsiri güneş gibi açıktır. Her kim kanun koyan bu yöneticilere itaat ederse onlara ibadet etmiş onları rabb edinmiş olur namaz da kılsa oruçta tutsa kafir olmuş olur. Iste bugün Allahın kitabından yüz çevirip başka sistemlerde ( demokrasi laiklik sosyalizm faşizm vs) kurtuluş arayanlar hüsrana uğradı toplumda huzur kalmadı kimsenin kimseye güveni kalmadı herkes birbirine düşman oldu bunun tek sebebi Vahiyden yüz çevirmeleridir son olarak Ibni Abbas şunu demiştir : Bir toplum Eger Allah'ın kitabından yüz çevirirse Allah o toplumu birbirine düşürür. Ve Allah Kuran' da şunu buyurdu. " bir toplum özünde olanı değiştirmedikce biz onları değiştirecek değiliz. Allah bir topluma kötülüğü isabet ettirirse onu geri çevirecek yoktur.

• Pembe3434 SİZİN HOCALARINIZA DA SİZİ ÖGRETENLERİ DE SİZE BU BİLGİYİ VERENLERİ DE SİZİ BU YOLDA YÜRÜTENLERİ DE SİZİ BU ŞEKİLDE YETİŞTİREN AİLEYİ DE SİZİ BU YOLA SOKAN ŞEYTANIN DA CENABI ALLAH EL-KAHHAR YA KAHHAR HÜRMETİYLE İLE KAHRETSİN.

KURAN DAN BAŞKA KURAN HZ. MUHAMMED (S.A.V) YERİNE BAŞKALARINI KOYDUKLARINIZLA UMARIM YALLAH CEHENNME.

Eğer sizler hak iseniz Rabbim bizleri yok etsin yok bizler Hakk üzere isek ki bunda zerre şüphem yok Rabbim sizleri sizlerin soyunuzdan gelenleri sizden öncekileri sizden sonra sizin yolunuz da olanları Allah disinda taptiklarinizi batıl ilahlarinizi yerin dibine gecirsin Nuh as'ın dediği gibi Ya Rab bunları yok et bunların bebeklerini evlatlarını dahi yok et zira onlarda bunlar gibi sapacak. Allahumme amin innemel musrikune necesun.

• Pembe3434 siz kimsiniz biz kimiz ne diyorsun kardeşim sen senin Allahın ile bizim Allahımız farklı mı.? Senin beynin gitmiş uçmuşsun sen. Nereyi nere ile bağlayacağını bilmiyorsun. Ahmak ve kafir sözlerine devam etme canımı sıkma.

Sen her önüne gelene kafir de her önüne gelenin dinini sorgula sonra ben Allah yolunda düzgün giden kişiyim de. Geç onları sizin gibiler dinin kurallarını çiğneyip din içinde din Yaratıyorsun.

Ha bak yukarda yazmışsın Allah müşriklerden akıl almış diyorsun. O Allahtır ki kimseden ne akıl alır nede fikir. Herşeyi bilen sadece odur.

Peygamber efendimizin yüzüne karşı küfür edildi. O Allahın en sevdiği nuru tutup o küfür eden kişi ye tek bir kelime etmedi. Buradan ne Anlıyorsun ?

O zaman peygamber efendimiz Muhammed (s.a.v) müslüman yapamadığı herkesi kafir ve ahmaklar diye yargılamadı. Sen tutup şimdi diyorsun sen internet kullanıyorsun kafirsin.

Ya kardeşim bi git işine

• Pembecim sen sorduğum sorulara neden cvp vermiyorsun?

Hocaların YouTube'da Videoları var hesap açmışlar Google'a itaat ediyorlar mı? Etmiyorlar mı? Sen önce bana bunu söyle Aklın var Fikrin yok diyorum hala bana âyet yazıyorsun ben o âyetlerin hepsinin tefsirini okudum merak etme hocaların zındık mı değil mi? Sen ondan haber ver =D

• İyi oku Son cevabımı... Hamdolsun ki onlar tevhid ehli muvahhid. Otur dinini araştır yoksa kafir olarak geberip gideceksin daha da bişey yazma

• Bana âyet yazma hepsinin hükmünü iniş sebebini nesh'i mensuh'u biliyorum sen sorduğum soruya cvp ver lafı eveleyip geveleme hocaların Google hesabı kullanarak YouTube'de yayın yapıyorlar bunlar zındık mı? Değil mi? Başka sorun yok :)

• Sen aksama kadar kurani hifzetsen kaç yazar kefere. Kurani hayatında kanun kitabı yapmadıktan sonra... onunla amel etmedikten sonra Ondan başka kanun koyan mercilere basvurduktan sonra. Ilk baş biraz ilmin var sandım ama tam mal çıktın. Bak önceki yorumda ne demişim bunun küfür olduğuna dair bir alim sözü işitmedim dolayısıyla onlar da işitmediler haa bize bir nakil gelse Allah'ın cc izniyle uzak dururuz ama yok İşte. Küfür ve Sırk senin beynini deforme etmiş bak okuduğunu bile alamayacak kadar taşlasmis kafan ama öyle taşlar vardır ki Allah korkusundan parçalanirlar. Lekum dinikum veliyedin...

• Siz demiyor musunuz? Kâfir düzenin işleyişini kabul eden kâfir olur diye bende diyorum ki sizde Google hesabı açarak kâfirlerin hizmet şartlarını kabul etmiş oluyorsunuz. Kaliforniya yasalarının geçerli olmadığı yerde o ülkenin yasalarına tâbii olmuş olursunuz diyor google amca şartarı bunlar peki şarlatan hocaların YouTube kullanıyorlar bunun içinde mutlaka bi Gmail hesabı var. E peki şarlatan hocaların kâfir olmuyor mu? Bunun cevabını istiyorum senden evet yada hayır diyeceksin hayır ise nedenini delilinide getirerek ispat et. Sadece bu kadar soru zor geldi galiba beynin sulandı seninde var mı onuda bilmiyorum da işte ;)

• olur mu UsTaD bunların kuranın da yazıyor ayetler var YouTube yi kullanmak bunlara helal ama lafa gelince kafirlerin yaptıgı şeyler bize haram.

Geç kardeşim bu işleri evine gelen elektirikte su da doğalgaz da tüp te çakmakta ateşte buğdayın da unun da mercimeyinde princinde giydigin elbise de hep hristayan yahudi insanların parmağı var. Sen bu dünyada yaşamıyorsun galiba!!

Ha ben bunların malını kullanıyoruz diye övünmüyorum ama el mahkum ayak mahkum istesende istemesende bunların ürünlerini kullanmak zorundasın.

• müslümanlar mısırda ilk ticaret işlerine girdi peygamber efendimiz ticaret ile ilgili bir çok hadisi var. Büyüyen ve Gelişmekte olan müslümanlar hristiyanlar ve seni senin deyiminle kafirlerle alışveriş yaptı. Burada amaç toplumu geçindirmek müslüman kentlerini kurmaktı o zamanlar bu olay bile zorunlu hale gelmişti. Şuan ki durumda da ülkenin gelişmesini istiyorsan zarar görmesini istemiyorsan bazı şeyleri yapacakasın. Bak S400 aldık neden aldık ruslardan aldık. bende isterdim türk insanı yapsın bizler geliştirelim. Şimdi sorsan sizin gibi düşünenlere ne gerek var almayın. Almayalım da etrafımızda ki düşmanlar müslüman katili zaten PKK lı hainler gibi dışardan istediği hainliği yapsınlar.bazı şeyler yapılıyorsa alınıyorsa senin ümmet kardeşligini ayakta tutmak için yapılıyor.

• Ehli sünnet itikadımıza göre Başlıca üç şey insanı kâfir eder.

(İmanı ve evliyse nikahı gider)

1-İstihlâl: Manası, Yasak ve haram olan bir şeyi helâl, mübah olmasını istemek veya haramın helâl, mübah olduğunu iddia etmektir.

Mesela "Bu zamanda faiz haram olmaz." diye inanmak.

2- İstihza: Manası, İslam'ın farz, vacib, sünnet,müstehab ve edeblerinden herhangi biriyle gizli veya aşikâr alay etmek, eğlenmek veya zevklenmektir.

Mesela; "Sünnet üzere sakal bırakan kişiye keçi sakallı demek veya misvak kullanan kimseye o odunla ne yapıyorsun vs" gibi şeyler söylemek.

3-İstihfaf: Manası, Dini herhangi bir meseleyi hafife almak, önem vermemektir.

Mesela; "Kendisine cehenneme dayanılmaz; günah işleme" denilen kişinin "Ne olacak ki! Bizde yananlarla beraber yanarız" demesi.