- Resmi Gönderi
İstanbul Meteorolojik Yorum Konusu
-
CAN -
17 Ocak 2017 13:59 -
Kapalı
-
-
Yalnız bu kez yağışlar silivri-çatalca hattında başlamayabilir. sistem hareketi balkanlar üzerinden tam değil orta karadeniz üzerinden hareket edecek cephe. Bu tabloya göre silivri-çatalca da erken bir gol haberi gelir mi ? @Snow Day
Sıcaklık oralarda erken düşüyor senin dediğin yagışla ilgili yağış çatalcada daha az olur ama ilk kar orada yağar
-
Sanırsam Yağışlar İlk Başta Trakyadan Girecek.
-
Cephesel yağışlar karadenizden gelecektir.
Bu sistemde İstanbulun faktörü Karadeniz -
Cephesel yağışlar karadenizden gelecektir.
Bu sistemde İstanbulun faktörü Karadenizama batı karadeniz.
-
ama batı karadeniz.
yağış Karadeniz denizinden gelecek istedim hocam Hem dek hemde cephe oradan gelecek
-
Burdanda Anlaşılıyor Zatem.
-
-
Güney Marmara Bölgesi Dikkat Çekmiyor Değil ?
-
- Resmi Gönderi
Balıkesirin güneyi eskişehir bilecik taraflarında yağış 20-25 mm aralığı öngörmüş haritada güzel yağışlar var.
-
Balıkesirin güneyi eskişehir bilecik taraflarında yağış 20-25 mm aralığı öngörmüş haritada güzel yağışlar var.
Hocam Birde Burdan Bakın
-
Karadeniz, Marmaraya Akıyor
-
Burdanda Anlaşılıyor Zatem.
Skironu pek tavsiye etmiyorum
-
Herkese Merhaba Dostlar.
İstanbul için Özel tahminimi yayınlıyorum.
Sistemin İstanbul için adı Dekzilla
25 Öğleye doğru Çatalca ve Silivri'den gol haberleri gelir.Akşama doğru tüm İle yayılır fakat aldığımız yağışlar dek değil.Cephe yağışları olacak.
26 Sabahı Cephe yağışları kalktıktan sonra İstanbul'un kaderi dek yağışları olacak.Poyraz ve Yıldız Karışımı Dek şansını artıracak.İki yakada Bu dek bantlarından yararlanıcak.
Özellikle Çatalca,Başakşehir,Avcılar bandı yine şovunu gösterecek.Yüksek kesimlerde Kar Çarşamba öğleden sonra tutar gibi ama kıyı kesimler geceye doğru sıcaklığın düşüşü ile tutma başlar.
Perşembe ve cuma Sıcaklıklar en fazla 1 derece olacak.Dek şans işidir.Vurduğu yeri yakar.Dek bantları baya dolgun olacak gibi gözüküyor.Bu sistemi 31 Aralık 2015 sistemi ile karşılaştırın.
Cumartesi İstanbul'un Batısı için artık kuru soğuk hakim olacak.Ancak Doğusu ve Boğaz hattı Dek bantları alabilir.
Pazar günü Sisteme veda edicez.Ancak son GFS çıktılarına göre sistem uzayabilir. :D
2016-2017 Kışımızın Siklonik efsanesi aldık.Bakalım dek Efsanesini alabilecek miyiz ? :D
Cm işine girersek Yüksek Kesimler 15 illa 25 cm arası Alçak kısımlar geç tutmadan dolayı cephe yağışlarından görsellik olarak yararlanıcaklar.5 illa 10 cm arası olacaktır.
Fakat dek vurduğu yeri bir anda 5-10 cm yapabilir.Cm tahminim pek tutmayabilir. :D
Herkese Bol karlı ve Bol aksiyonlu sistem diliyorum.
Kar küreme araçlarını yine sokmayacağız ^^:DGörmeyenler için
-
Dostlar önce sistemin girişi ile cephe yağışları ardından o dolgun dek bantları oluşucak.
-