Suan camdan disari baktim ve hic beklememistim. Kar taneleri gozuluyor. Dew point 0 dereceye inmesiyle karlakarisik yagmur basladi.
mevkiniz neresi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSuan camdan disari baktim ve hic beklememistim. Kar taneleri gozuluyor. Dew point 0 dereceye inmesiyle karlakarisik yagmur basladi.
mevkiniz neresi
Istanbul Bayrampasa
Edremit'te çok fazla kar yapcak gibi bir hava var
SiZce kar mı yağar yoka kky mi
Beylikdüzü saf yağmur
İstanbul'a kar mı yağacaktı ya
Beylikdüzü saf yağmur
Senin orda yağmur varsa bizde kar olması imkansız
@UsTaD hocam sen İsatanbulun neresindesin
@UsTaD hocam sen İsatanbulun neresindesin
Küçükçekmece ikitelli kardeşim
dostlar 850hpa daki sicaklik -4 -8 olup 500hpa -40 olsa yuksek kar yagisi alirmiyiz yani 500hpanin onemini tam olarak aciklarmisiniz ustadlar
500 hPa, deniz seviyesinden yaklaşık 5500 metreyükseklikteki sıcaklık, nem, rüzgâr dağılımı ile bu seviyedeki havanın kalınlığını göstermektedir. 500 hPa içeriğindeki hPa açılımı hektopaskaldır. Hektopaskal ile milibar aynı terimlerdir.
Özetle 500hPa dediğimiz milibar veya hektopaskal haritaları 5500 metre civarı yüksekliği yansıtmaktadır diyebiliriz.
tamam ustad da -4 olsa 850hpa -40 olsa 500hpa kar yagarmi tutarmi kar
100 metre yükseltide sıcaklık 0,5 derece düşüş olur hesabını ona göre yap @Bagcilar34 kardeşim...
850 hpa da istanbul için konuşuyorum en düşük rakımlı yerin kar alması için -10 yeter tabi ki bu yükseltiye yani rakıma göre değişiklik gösterebilir
yani 500hpa daki sicaklik toprakustu sicakligi etkiliyo dimi
Rüzgarda çok önemli tabiki karayel varsa 850 hpa'da -4 bile yeter