sinan abi ya sistem bi kaç modeldir çıkmıyor kaçtımı dersin acaba ya eyer bu da kaçarsa varya artık bitti zaten
28 OCAK SİSTEMİ
-
-
- Resmi Gönderi
sinan abi ya sistem bi kaç modeldir çıkmıyor kaçtımı dersin acaba ya eyer bu da kaçarsa varya artık bitti zaten
Hayır öyle bir durum yok
-
Gfs yine kötü çıkıyor malesef
-
Bende onu diyorum işte modeller kötü çıkmaya başladı ya sistem kaçacak galiba inşallah kaçmaz ya Aminn?
-
Modellerin kötü çıktığı yok aksine sistemi yavaş yavaş çözmeyebaşlıyorlar cumaya kadar bekleyin herşey netleye ermeye başlar
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
- Resmi Gönderi
-16 lar iş görür mü?
Görmez hocam
-
- Resmi Gönderi
-40 lazım değilmi
-
- Resmi Gönderi
Görmez hocam
Daha fazlası gelebileceği için görmez tabi
Normal şartlarda kral gibi sistem olur
-
- Resmi Gönderi
-40 lazım değilmi
Ancak doyarız önce bıkmamız lazım
-
- Resmi Gönderi
Daha fazlası gelebileceği için görmez tabi
Normal şartlarda kral gibi sistem olur
-
- Resmi Gönderi
ASİ VE MAVİ SİSTEMİ
Son seneler içinde ülkemizi etkileyecek olan en şiddetli soğuk ataklarından biri için geri sayım başladı.
Tarihleri 28 Ocak-4 Şubat arası olarak belirledim ve bu zaman zarfında sistem Karadeniz ile Balkanlar üzerinden geniş bir coğrafyayı kapsayarak ülkemize giriş yapabilir. Alçak basınç sisteminin 2004'deki gibi Girit üzerinden derinleşerek canavara dönüşmesini ve siklonik kar fırtınalarına neden olmasını bekliyorum. Bu sistem ancak arşivde görebileceğimiz türden Rusya üzerindeki -32'lik çekirdek ve Karadeniz'e kadar inmeyi başaran -24'lük aşırı güçlü kutupsal soğuklarla bizi kara gömebilir. İlk günlerde soğukları bir vakum gibi üstümüze çekecek olan alçak basınç sistemi doğuya doğru ilerlerken iç kesimlerde çok kuvvetli ayazlara neden olabilecekken, kuzey kıyılarımız Karadeniz'den akın akın inecek olan deniz etkisi kar fırtınalarına maruz kalabilir, doğu bölgelerimiz ise metrelik kar yağışları alabilir. 81 ilin en az 65'inin kar yağışlarından etkilenebileceğini düşünüyorum. Sistem üstümüzde hapsolacağı için ağır hareket edebilir ve soğuklar günlerce sürebilir. Vade yaklaştıkça modellerden ASİ VE MAVİ'nin muazzam gücünü görmeye başlayacağız. Zamanı gelince de "Kaç cm yağar?", "Kaç metre yağar?" tarzı sorularınızı yanıtlayabilir hale geleceğiz.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Haritalar: CAN
Bakalım boşuna çalışmadık sizler için
-
Modellerin kötü çıktığı yok aksine sistemi yavaş yavaş çözmeyebaşlıyorlar cumaya kadar bekleyin herşey netleye ermeye başlar
Cumayı bekleyin sistemi güzelce göreceğiz nasipse Umutla ?
-
- Resmi Gönderi
Bakın size ne diyeceğim, bundan bir ay önce konuyu açtım 28 Ocak dedim 81 ilin 65 hatta daha fazlası kar alacak dedim. Ben 10 günlük bir aralık verip kar gelecek demem net bir tarih verir ve verdiğim tarihin arkasında dururum.
Bu dediğime de ayrı dikkat edin, biz HavalarınSesi'yiz biz elin modeline bakarak tahmin yapmayız elin GFS'sinin son saatine bakarak tahmin yapmayız. Tarihi veriririm sistem gelir ve daha sonra CAN ile cm ile uyarı işlerine girer başarılı bir biçimde ayrılırız. Şu günlerde de sırf sizin heyecanınıza ortak olmak için model takibine katılırım yoksa arkama yaslandım çayımı yudumlarken sistemin gelmesini bekliyorum. Şu zamana kadar sadece birkaç kere sistemin gücünde yanıldık, verdiğimiz tarihte ülkemizi etkileyen bir sistem hep gelmiştir.
Benim ve bizim kimse ile işimiz olmaz tahminimi sunarım başarısız olursa kullandığım yöntemleri gözden geçirir daha iyi bir tahmin sunarım ve sadece başarı yüzdeme bakarım.
Bana göre tahmin dediğin şey bir ay önce 20 gün önce net bir tarih verilerek yapılan şeydir. Daha yakın vadede yapılan tahmin modellere bakarak yapılan ve öngörülen tahmindir ve kişinin başarısını ön plana koymaz.
HavalarınSesi olarak elimizden geldiğince doğru tahminler ve analizleri üyelerimize sunmayı amaçlıyoruz ve arkamıza yaslanıp verdiğimiz tarihleri bekliyoruz.
Saygılarımla TT Sinan NN
-
- Resmi Gönderi
Ben de arkama yaslandım ve sistem gelse de değerlendirmesini uyarılarımı cm hesaplarımı yapsam diyorum Bekliyoruz. Modelleri kodlayanlar kendilerinden utansın burada Sinan varken
-