Getireceğiz sistemi inşallah Havalarınsesi ailesi bu sistemi getirecek inancım tam
28 OCAK SİSTEMİ
-
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. Bu ay sonu sistemine örnek olabilirmi
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. Bu ay sonu sistemine örnek olabilirmi
Örnek istiyorsan basınç olarak 2004'e sıcaklık olarak 1987'ye bak :memnunseytan:
Biraz abartılı da olsa çok soğuk değerler görme ihtimalimiz yüksek.
-
- Resmi Gönderi
ASİ VE MAVİ SİSTEMİ
Son seneler içinde ülkemizi etkileyecek olan en şiddetli soğuk ataklarından biri için geri sayım başladı. Tarihleri 28 Ocak-4 Şubat arası olarak belirledim ve bu zaman zarfında sistem Karadeniz ile Balkanlar üzerinden geniş bir coğrafyayı kapsayarak ülkemize giriş yapabilir. Alçak basınç sisteminin 2004'deki gibi Girit üzerinden derinleşerek canavara dönüşmesini ve siklonik kar fırtınalarına neden olmasını bekliyorum. Bu sistem ancak arşivde görebileceğimiz türden Rusya üzerindeki -32'lik çekirdek ve Karadeniz'e kadar inmeyi başaran -24'lük aşırı güçlü kutupsal soğuklarla bizi kara gömebilir. İlk günlerde soğukları bir vakum gibi üstümüze çekecek olan alçak basınç sistemi doğuya doğru ilerlerken iç kesimlerde çok kuvvetli ayazlara neden olabilecekken, kuzey kıyılarımız Karadeniz'den akın akın inecek olan deniz etkisi kar fırtınalarına maruz kalabilir, doğu bölgelerimiz ise metrelik kar yağışları alabilir. 81 ilin en az 65'inin kar yağışlarından etkilenebileceğini düşünüyorum. Sistem üstümüzde hapsolacağı için ağır hareket edebilir ve soğuklar günlerce sürebilir. Vade yaklaştıkça modellerden ASİ VE MAVİ'nin muazzam gücünü görmeye başlayacağız. Zamanı gelince de "Kaç cm yağar?", "Kaç metre yağar?" tarzı sorularınızı yanıtlayabilir hale geleceğiz.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
- Resmi Gönderi
Sıcaklık Anomalisi haritasını biraz düzenlemek gerekebilir. Rusya tarafında anomali bu kadar abartı olmayacaktır. Ukrayna ve ülkemiz için ise değerler buna benzer.
-
- Resmi Gönderi
Sistem hayırlı olsun diyorum tekrardan Ülkemiz adına
-
sinan abi sistem modellerde yine çıkmadı ya sabah sabah moralim bozuldu ya
-
dün gece ki model daha iyidi gibi,bu sabah ki istanbula hiç uğramadı
-
- Resmi Gönderi
sinan abi sistem modellerde yine çıkmadı ya sabah sabah moralim bozuldu ya
dün gece ki model daha iyidi gibi,bu sabah ki istanbula hiç uğramadı
Bizde bekliyoruz sistem günde 4 sefer gfs çıkmaya başlasın ecmwf 2 sefer gem ve diğer modellerde çıksın hep takla atar ama gelir sistem fakat senaryolar çok iyi
-
- Resmi Gönderi
Buraya dikkat diyorum
-
Markete gidip erzak almak şart oldu kızak da alayım mı hocam? :D :D
-
Hayırlı Olsun Hocam 1-2 Gün Sapmayla Birlikte Efsanemiz Geliyor Artık Net.
-
- Resmi Gönderi
Soğukların gücü biraz az cıkmış gibi
-
Ana çıktıda mı yoksa senaryolarda mı?
-
- Resmi Gönderi
Ana çıktıda mı yoksa senaryolarda mı?
Hepsi
-