- Resmi Gönderi
Bu sistemde gözüme -16 erişti CAN
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu sistemde gözüme -16 erişti CAN
bir çok senaryo -12/-16 bandı arasında buda şu demek oluyor daha önceden de öngördüğümüz sistemin gelmesi bu eksili değerlerde gelmesi muhtemeldir lakin o sisteme kadar ard arda -4 bandında kıyı illerimiz sistem almaya devam edecek haliyle deniz dahada soğuyacak ve soğuk kırılmayacak
Endekslerin İnişe Geçtiği An Gfs Öğlen Güncellemesi sistemi gösterdi
Endekslerin İnişe Geçtiği An Gfs Öğlen Güncellemesi sistemi gösterdi
sistem çok güzel indi yalnız -8 -12
Son veri güncellemelerine göre sistemde bir sıkıntı göremiyorum. Modellerden gün ve gün bizi etkileyecek sistem(ler)in gelişlerini göreceksinizdir. Bir terslik olursa kısa süreliğine bilgilendirme yapmak için uğrayabilirim.
Ecmwf, Gfs ve Gem Uzun Vade 850mb Sıcaklık Anomalilerine Göre Avrupa Yanıyor. Kuzeydoğumuzun nispeten normallerin altında seyretmesi ve anomalilerin bizi ortalamaması gelebilecek sistem konusunda pek sıkıntı yaratmıyor. Takibe devam edelim.
Sistemde bir sıkıntı görünmüyor. 10-15 Ocak arası o sistem giriş yapacak
Polar atak son model ortalamalarına göre Ocağın üçüncü haftasına sarkabilir. Gerçekleşebilecek değişikliklerde konu başlığı değiştirilir.
Modeller arasındaki tek ortak nokta İskandinav bölgesindeki yüksek basınç hakimiyeti gibi duruyor. Bahsettiğim tarihlerde polar atak ihtimali hala devam ediyor.
Son Ensemble Çıktılarına Göre Yüksek basınçlı ama serin günler geçireceğiz. Sistem inişi önümüzdeki süreçte zor gibi görünüyor. Ocağın 20'sinden sonrasına bile sarkabilir.
Ayın 14'ü ile 17'si arası sistem ihtimali hala mevcut %60 ihtimalle sistem alacağız diyebilirim fakat bu başlığı daha sonra da kullanabilmek adına ismini değiştiriyorum. Sistem(ler) gördükçe buradan açıklama yapacağım.
Alıntıdır
CFS Ocak 20-26 ve 27-2 Şubat arası anomali. Güçlü sistem emareleri çok fazla
Öncelikle belirtmek istiyorum, ben uzun ve orta vadede daha güvenilir ve sağlam verilere bakarak tahmin ya da öngörü yapmayı severim. Bu veriler değişince benim de yorumlamam değişir.
Öncelikle 46 günlük EPS AO, NAO verilerine bakalım:
Uzun vadeli güncellemeye baktığımızda genellikle Pozitif endekslerle karşılaşıyoruz ki bu da sağlam vortex, üstümüzden kayıp giden soğuklar ya da kırıntı sistemler demektir.
Ancak şöyle bir etmen var, bu veriler 50 tane farklı senaryonun ortalaması alınarak oluşturulduğu için buna bakarak kesin konuşmak yanlış olur.
Endekslerden devam edelim. Daha kısa (15 günlük) vadeyi ele alan GFS ve Ecmwf Ensemble verilerinde ayrışma görüyoruz. GFS verilerinde Şubat başında Nötre eğilim varken (sistem emaresi) Ecmwf verilerinde genel olarak hafif pozitif endeks beklentisi (üstümüzde dönüp duran ama inemeyen soğuklar) var.
Ecmwf, CMC ve GFS Ensemble modellerinin 500hPa anomali verilerine baktığımızda pek de sistem emaresi göremiyorum.
Ekstra olarak, GFS'nin uzun vadesinden kesinlikle daha istikrarlı olan Ecmwf Ensemble control çıktısının Şubat başında beklediğimiz sistemi verdiğini görüyoruz. Bu da güzel bir gelişme.
Özetleyecek olursam, yorumlayabildiğim vade içerisinde (Şubat'ın ikinci haftasına kadar) sistem olduğuna dair bir emare göremiyorum. Bu veriler de değişken (diğerlerine göre daha az değişken) olduğu için takibe devam edeceğiz.