İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• DEK koşullarını incelemek için Cuma akşamını beklemekte fayda var.. Çünkü haftasonundan önce DEK ihtimali çok az.

Aşağıda Cuma gününe ait bir Skew-t diyagramı var. Rüzgar 850hpa ve 700hpa seviyesinde kuzey doğulu gözüküyor. Kertel Karayel dediğimiz tipte yani. Yine 850hpa sıcaklığı ile deniz suyu sıcaklığı arasında ise 21 derece gibi bir fark var. Fakat tepe enverziyonu 800-850mba gibi bir seviyede olduğundan kütle oluşsa bile çok sığ kütleler oluşacaktır. Tahminen (oluştuğunu varsayarsak) radarda mavi rengin ötesinde kütleler göremeyiz.. DEK Koşulları en iyi tahminen Cumartesi gününden itibaren oluşmaya başlayacaktır. Modeller ve ürünler bizi yanıltmıyorsa tatmin edici DEK yağışları alacağız :)

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'mb Init: Wed, Wed,13JAN2021 ooz 100 Valid: Fri,15JAN2021 12Z knots 200 300 100 K PW (cm) 0.52 Lowest level Press 1000 500 600 283.6 10 (Jkq

• istanbul avrupa yakasına geçiş yapınca yağışları bıçak gibi kesiyoe resmen iyi ki boğaz hattında oturuyorum

‘’Pressure is a privilege’’

• istanbul avrupa yakasına geçiş yapınca yağışları bıçak gibi kesiyoe resmen iyi ki boğaz hattında oturuyorum

Aynen kesinlikle bogaz hatti ve Catalca da oturanlar dek acisindan her zaman 1 tik onde oluyo. Halice yakinlik iyi bir sey yani.

• Sarp Özdoğan Hocam bu sistemde her şey tamam ama modellerde yağışlar çok değskenlik gösteriyo. Her model çok farklı çıkıyo. Bu soğuklari boş geçmeyiz İnşallah.

• dikkatli bakılınca ana çıktı yağış açısından neredeyse en cılız çıktı gibi duruyor cuma günü ise yağış artmış :kar:

The content cannot be displayed because it is no longer available.

• dikkatli bakılınca ana çıktı yağış açısından neredeyse en cılız çıktı gibi duruyor cuma günü ise yağış artmış :kar:

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Sistem sanki uzadikca uzuyo. Ama yagis da artsa tam olucak.

• cuma sabahı yağıl en yoğun boğaz hattı gibi mini bir tutma olur mu evimin karşısında çim var

• Resmi Gönderi

cuma sabahı yağıl en yoğun boğaz hattı gibi mini bir tutma olur mu evimin karşısında çim var

İSTANBUL ÖZEL

Perşembe günkü yağış geçişlerinde şehrin en yüksekleri dışında kar yağışı beklemiyorum. Yağış da pek etkili olmadığı için konuşmaya bile değmez.

Cuma günü İstanbul adına çok sınırda olan ama benim gerçekleşeceğini düşündüğüm cephe geçişi ile kar yağışlarının görülmesi mümkün. Bu yağış şu an göründüğü üzere sahillerde havada, biraz daha yükseklerde sulu kar olarak, 100 rakım üzeri ile batı-kuzey ilçelerde saf kar olarak düşebilir. İç kesimlerde çok ince bir örtü oluşturabilir.

Perşembe akşamı bu yağışlarla alakalı bir Nowcasting yapacağız.

20080-istanbul-png