Yağış gece başlayacak dün akşam da söyledim gece başlayıp yarın gün devam edecek istanbul geneli
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
Şuan gelen bulutlar Anadolu yakasına doğru gidiyor sanki
-
Şuan gelen bulutlar Anadolu yakasına doğru gidiyor sanki
Rüzgar karayel olduğu için oraya sürükleniyorlar
-
Ataşehir -2.1°c
-
- Resmi Gönderi
Sinan hocam attığınız yağış haritalarında mgmnin cm tahmininden daha fazlasi gözüküyor sanki ben mi yanlis düşünüyorum yoksa?
Öylede takılmayalım artık bunlara
-
dewpoint -3.1°c
-
Ataşehir ve çevresi bi kütle yakalası saniyesinde tutar ve örtü olur, sıcaklık aşırı uygun
-
- Resmi Gönderi
500 hpa daki soğuk ile konvektör oluşumlar başladı. Gece saatlerinde muhtemelen 12 ye kalmaz kütleler organize olmaya başlayacak. Bulut tepe yükseklikleri 7 km bulacak. Katmanlar arası organize güzel. Dek İstanbul'u dövmeye geliyor. Kuzey ve iç bölgeler doğal olarak şanslı gözüküyor.yarin akşama kadar aralıklarla yogun kar yağışı olacak. Devamında Sakarya'nın kuzeyinde kökeni alçak basınç olan siklon oluşma durumu var. Henüz net olmamakla beraber İstanbul'u ortalayacak gibi. İste ozaman hayat felç olacak.
Kocaeli Batı Karadenizde bu süre zarfında sağlam kar gorecek.
Herkes kartopu oynayıp kardanadam yapacak. Anı yaşayın. Bol karlı günler..
-
Radardaki kütleler direk aşağı inse keşke 😒
-
Kütle takibi için gece 2-3 gibi avrupa yakası ahalisi radar takibine başlayabilir..
-
Anadoluya iyi uykularmı yani hocam
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
Kütlelerin kuzeyimizden doğuya doğru gitmesi normal bu durum saat 10-11 civarı düzelecek ve kütleler güneye inecek
-
Kütleler güçlenmeye başladı
-
Yarın için tahminim (00.00-24.00) ;
Yarın saat 15.00-21.00 arasında bulut kalınlığının yetersiz olmasından dolayı kuzey kıyıları geçemeyen sığ kütleler görebiliriz saatler 21.00'ın ilerisini gördüğünde ise bulut kalınlığı yavaş yavaş artacak bununla birlikte gelen deniz etkisi kar ilk olarak Anadolu yakasını ve Boğaz çevresini etkileyebilir sonrasından rüzgar açısının hafif değişimi ile bu yağışlara Avrupa yakasıda dahil olabilir.
Özet olarak 21.00 ile 24.00 arasında yer yer orta dereceli dek görebiliriz.
Dünkü yazımda olduğu gibi yavaş yavas rüzgar dönecek
-