İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Yeni bir 5 Şubat 2020 geliyor demek ki

O günü hiç unutmam okuldan çıktım durakta otobüs beklerken 1 gökgürledi en az 1 dakika yankılandı (birde ecm nin oraj beklediği saatler tam rüzgarın yön değiştirdiği zaman kuvvetli lodosdan kuvettli karayele geçişten kaynaklı bir oraj beklentisi var sanırım)

Tothenamadı

• O günü hiç unutmam okuldan çıktım durakta otobüs beklerken 1 gökgürledi en az 1 dakika yankılandı (birde ecm nin oraj beklediği saatler tam rüzgarın yön değiştirdiği zaman kuvvetli lodosdan kuvettli karayele geçişten kaynaklı bir oraj beklentisi var sanırım)

Şimdi oraj olucak diyonuz ya lodostan karayele geçiş öyle olunca noluyor ki anlamdım

• GFS 06Z DİYAGRAMI

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    Özellikle yağış açısından çok iyi bir diyagram 14 15 ocakda sabah diyagramına göre kar ihtimalimiz artmış

Tothenamadı

• O günü hiç unutmam okuldan çıktım durakta otobüs beklerken 1 gökgürledi en az 1 dakika yankılandı (birde ecm nin oraj beklediği saatler tam rüzgarın yön değiştirdiği zaman kuvvetli lodosdan kuvettli karayele geçişten kaynaklı bir oraj beklentisi var sanırım)

Bizim burada yaz sağanağı gibi bir şey olmuştu her 3 saniyede bir gök gürültüsü olmuştu

:kralice::karyagisli::kar: 2022 EFSANESİ :kar::karyagisli::kralice:

• -- İSTANBUL ÖZEL--

Bu hafta sonundan itibaren İstanbul sonbahar ayından beri en etkili yağışını alacak. Bu yağışlar pazartesi sabahına kadar metrekare başına ciddi bir (afet değil) birikime ulaşabilir.

Haftaya Çarşamba gününden itibaren ise bu seviyenin daha da üstünde bir birikim yaratabilecek bir cephe gelebilir. Bu yağışlar İstanbul'un barajlarına ilaç gibi gelecektir..

Sıcaklıklar Cumartesi ve pazar günleri , Cuma gününe kıyasla ortalama 5 derece daha düşük olacak. Fakat hafta başı (pazartesi) sıcaklıklar lodos etkisi ile tekrar 10 derece birden yükselecek. Salı akşamından itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk etkisi ile sıcaklıklar şehrin yüksek tepelerinde kar değerlerine kadar inecek (yaklaşık 14 derecelik bir soğuma bekleniyor). Çarşamba - Perşembe- Cuma bu durum aynen geçerli olacak. Ancak Cuma akşamından itibaren şehrin bir çok noktasında sıcaklıklar sıfırın altında değerler ölçülebilir. Sahil şeridi dahi sıfır derece bandına gerileyebilir..