Karışık kış yağışı diyelim telefonum kar yağarken öyle gösteriyor
Tebessüm ettim ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturKarışık kış yağışı diyelim telefonum kar yağarken öyle gösteriyor
Tebessüm ettim ?
MGM kky vermiş İSTANBULa perşembe günü
Karayel takibi yapacağız
22'sine neden oraj veriyor halen anlamış
Mavi skala bile vermemiş wrf
Anca bu görüntüde Karadeniz kesimi faydalanır gibi görünüyor hatta Samsun civarına %20-30 arasında şiddetli fırtına olabilir demiş
En kötü araçlar tutsun yeter final olarak
Anca havada ve araçların üstü vesayre olur demiş inşallah güçlenir
Anca havada ve araçların üstü vesayre olur demiş inşallah güçlenir
850 hPa'da -8 giriyor bu yer seviyesi sıcaklığını 2-3 derece olacağını gösteriyor 2-3 derecede yerde kar tutmayacağı için yağarsa anca çatılarda birikim yapıyor. Yer seviyesinin 0 olması 850 hPa en düşük -10 olması lazım.
(Hatta sistem sınırda olabileceği için sahillerde kky sınırını aşamayabilir, yükseklerde örtü bile oluşabilir bunun için 2-3 gün takip etmek lazım)
850 hPa'da -8 giriyor bu yer seviyesi sıcaklığını 2-3 derece olacağını gösteriyor 2-3 derecede yerde kar tutmayacağı için yağarsa anca çatılarda birikim yapıyor. Yer seviyesinin 0 olması 850 hPa en düşük -10 olması lazım.
(Hatta sistem sınırda olabileceği için sahillerde kky sınırını aşamayabilir, yükseklerde örtü bile oluşabilir bunun için 2-3 gün takip etmek lazım)
-9.5 olursa ne olur bir kısmı tutar bir kısmı tutmaz mı?
-9.5 olursa ne olur bir kısmı tutar bir kısmı tutmaz mı?
Yüksekler tutar rakımı düşük yerlerde cıvık örtü olur .
ilginç ben yağacağını düşünmüyorum. 20 marttan sonra bursada ben ömrümde kar görmedim havada bile görmedim.
eğer yağarsa tarihte ilk olur bursa için
10 marta kadar 20 cm de gördük ama 10 marttan sonra hiç görmedim
ben sanmıyorum yağsın. bekleyip görcez
graphe3_10000___28.9497_41.0138_Istanbul.png
Oleyyyy diyagram geri gelmiş
24 ünde yağışı kar olarak alsak olmazmı be ?