İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Yağış anında sıcaklıklarda düşüş olacaktır zayıf olduğunda tekrar artıcaktır o yüzden bu sistemde yağışın yoğunluğu da önemli

• Arkadaşlar bu geçtiğimiz sistemlerde 500 sogukları - 32 zar zor geldi kıyılarda yagmur kky olan yerler oldu yüksek kesimler de ise tutucu olmayan eriyen karlar. Bizzat en yüksek kesimlerde oturduğum için bende buna tanık oldum. Kar yagıyor ama şakır şakır eriyor. Nedeni 850 h - 8 - 10 arası soguklar giriyor. Ama gel gör ki 500 sogukları - 24 Max 28 arası üzerine çıkınca tutucu kar dönüşür.

500 h sogukları karın kalitesini öne çıkarır.

• Arkadaşlar bu geçtiğimiz sistemlerde 500 sogukları - 32 zar zor geldi kıyılarda yagmur kky olan yerler oldu yüksek kesimler de ise tutucu olmayan eriyen karlar. Bizzat en yüksek kesimlerde oturduğum için bende buna tanık oldum. Kar yagıyor ama şakır şakır eriyor. Nedeni 850 h - 8 - 10 arası soguklar giriyor. Ama gel gör ki 500 sogukları - 24 Max 28 arası üzerine çıkınca tutucu kar dönüşür.

500 h sogukları karın kalitesini öne çıkarır.

Yanii tutan yerler olucak mı en az kaç rakım tutması için

• Öncelikle yağışa baglı yağış olmasa zaten örtü de olmaz kar da yagmaz.

Ömer modelin birde 500 degerine bakar mısın.!

Önceki sistemlerde - 30 zar zor geçen sistemler aldık. Ayrıca yine söylüyorum yağış ne kadar az olursa oluşacak kar kky durumu da o kadar zayıflar. Yağışın yogun oldugu yerlerde direk araba üstü çim ler agaçlar beyazlar.

500 hPa değerleri güzel olsada düşen kar yağışının kar olarak düşmesi için özellikle 850hPa sıcaklıklarının -10 bandında olması lazımki her yerde saf kar olarak düşsün bende sahilllerde de havada kar bekliyorum ama yağışın genellikle kky olacağını düşünüyorum.
    Benim sizi eleştirmemdeki nokta akşam saatlerinde ciddi kar alarmları verilebilir noktasında özellikle bu kadar uzun vadede yanlış bir değerlendirme olmuş.

• Screenshot_20210321_163128.jpg

Screenshot_20210321_163105.jpg

İCON VERİLERİNE GÖRE 24 MART SABAH 09:00 500 HPA SICALIK MODELİ BATILI VE TAM TRAKYA MARMARA YI MERKEZ OLARAK KAPSAYACAK ŞEKİLDE.

Screenshot_20210321_163203.jpgScreenshot_20210321_163243.jpg

Gfs ye göre durum bu şekilde yine de İstanbul maramaraya etki ediyor ama merkez batı Karadeniz olarak görünüyor.

Bakalım takip edelim. Kim kazanacak. Nasıl bir hava durumu ile karşı karşıya olacağız.