- Resmi Gönderi
Gfs ve ICON gibi modellerin gece güncellemelerinde verdikleri o yağışlar gerçekleşirse bazı lokasyonlar metreye oynar.
Eski dostumuz mezosiklon da devreye giriyor CAN abi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs ve ICON gibi modellerin gece güncellemelerinde verdikleri o yağışlar gerçekleşirse bazı lokasyonlar metreye oynar.
Eski dostumuz mezosiklon da devreye giriyor CAN abi
mezosiklon oluşup uydudan takibe başlamadığımız müddetçe iyi veya kötü çıktının %100 olma garantisi yoktur.
Aynen, daha doğru tabirle üst seviye siklonu. Cephesel-Siklonik yağış düşünün ancak DEK etkisi yaratıyor. Üst seviyenin muazzam seviyede soğuk olması ve diğer koşulların da uygun olmasından dolayı böyle bir oluşum vurduğu yerde 1 saatte 10-15cm kar birikimi bile yapabilir.
Pazartesi sabah çok tedbirli olunmalı..
Bunlar oynak oluşumlar tabii. Radar ve uydudan heyecanla takip edeceğiz bakalım nolacak.
Gelirse ortalığı felç eder onu da söyleyeyim.
Reis neler diyosun
Size yarın mezosiklonun sanırım kırıntılarının bile boğazda ne kadar yoğun kar yaptığını göstereceğim kendi konumumda, 2017 dahil hiç bu denli yoğun kar yağışı yaşamamıştım. Hatta sistemi yaşarkende sürekli bunları yazmıştım buraya
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Bakın üşenmedim gittim taaa şubat 2021’e
130 km rüzgar toz şeklinde fırtınalı sisli bir kar görsek de rahatlasak
Ana çıktı yağış kısmında uçmuş, takibe devam
bir 2017 daha mı geliyor yoksa ?
Çok kapılmayın derim hemen
bir 2017 daha mı geliyor yoksa ?
Gece GFS gibi gelecek olursa 2017 yide geçer o 90 96 h da verdiği yağışlar inanılmaz.
Ana çıktı yağış kısmında uçmuş, takibe devam
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
bencede çok umutlanmaya gerek yok ama eps ve iconun da bunu verdiğini unutmadan sınırda bi umutla bakmak lazım olaya
bencede çok umutlanmaya gerek yok ama eps ve iconun da bunu verdiğini unutmadan sınırda bi umutla bakmak lazım olaya
Haklısınız keza bazı GFS senaryolarıda vorteksi bizim lehimize destekliyor, inşaallah gerçekleşir diyerek takibe devam. Hepinize iyi geceler diliyorum