Vortex yoktu hesapta önceki sistemde değişime açık hala diyebiliriz
bir vortexli sistem daha sonra bu sezonu sağlam 2 sistemle kapatırız mükemmel olur
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturVortex yoktu hesapta önceki sistemde değişime açık hala diyebiliriz
bir vortexli sistem daha sonra bu sezonu sağlam 2 sistemle kapatırız mükemmel olur
Silivri nasıl olur bu sistemde acaba bilgi verebilmeniz mumkunmu
Bunun olacağına inanıyodum vortex avrupa yakasını etkilerken saatlerce anadolu yakası ve boğaz çevresinden izliyorduk kış bitmeden bizede vuracağı belliydi şimdi yam bodoslama boğazdan dalıyor ve daha geniş alanı etkiliyor.Şu görüntüye göre İstanbul felç!
Tabi konumu ve etkisi cumartesi gününe kadar değişmezse.
Modellerin 850temp ortalamarı (diyagram)
GFS -11.2
GEM -14
ECMWF -12.3
Boğaz hattından bol bol görüntü bekliyorum agalar
Ömer Bizim konum için beklentin nasıl yine bir anda sistemin şanslısı olur muyuz :D
Buna Salı günü cevap vereyim en iyisi şimdilik daha net değil
Bakırköy'de hava çok soğudu ve sağlam bı yağış var su an. Hani, biraz daha sogusa nerdeyse tipiye dönecek
Belki de 1980'lere dönüş başladı. O zamanlardan sonra başlayan kısır döngü kırılıyor olabilir. Öylesine hayal kırıklıkları yaşadık ki cografyaciburak Efsane-Semih gibi büyük tahminciler, büyük hocalar bile temkinli olmak zorunda hissettiler kendilerini gibi geliyor. Bu tabii ki benim yorumum.
ben bunca yıl accuweathere bakarım,ilimiz için ilk defa üç tane kar işareti koyduguna şahit oluyorum. https://www.accuweather.com/tr/tr/istanbul…-weather/318251
Sistemin istanbul için net giriş tarihi nedir acaba?
Sistemin istanbul için net giriş tarihi nedir acaba?
Çarşamba öğle saatlerinde başlıyacak gibi duruyor
Bu yılki güvenle sistemlere bakmayı o kadar özlemişim ki...
Yıllardır nedir öyle:
"Geldi!"
"Gelmedi!"
"Yok bu sefer gelecek!"
"Biraz daha doğulasın görürsünüz!"
"Biraz da batılasın, bizim bölgeler de boş geçirmesin."
"Tam rakım sistemi."
"Birkaç °C daha az olsaydı ne kar yağardı ama!"
"Kıyılara yine hüsran."
"Ah, o eski sistemler!"
2017 kışından sonra (İstanbul kıyıları adına) sanki oluşmuş olan bir uğursuzluğa karşı güzel bir yıl olarak hatrımda kalacak herhalde.
Hareketli ve heyecanlı sezonların devamı dileğiyle...
Herkese keyifli forumlar, daha da keyifli gözlemler/takipler!
Ömer 24 Ocak haritasını attın sanki :D