Sıradaki sistem dek sistemi mi yoksa siklon var mı dek ise sadece örtü yapsada çok çabuk eriyecektir
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
Sıradaki sistem dek sistemi mi yoksa siklon var mı dek ise sadece örtü yapsada çok çabuk eriyecektir
Martın ortasındayız dek olsa daha iyi olur, siklon gelirse şakır şakır yağmur izler kıyılar. Büyük ihtimalle dek sistemi olacak zaten
-
Yine vortex ihtimali var diyorlar sıradaki sistemde
-
- Resmi Gönderi
Bu sistem geçenki kadar etkin olmaz ama deniz etkili kısmı daha etkin vortex ihtimali zayıf ama ihtimal var ki geçenki sistemin vortex etkisi azdı malesef
-
Deniz etkisi çok daha iyi rüzgar uygun. Vortex çok çok düşük ihtimal bence. Sarı kütleleri görmek mümkün olacak
-
Temp500’ü az daha aşağı çekersek çok iyi olur
-
- Resmi Gönderi
Önümüzde olan sistemde avrupa yakasının güney sahillerinin durumu nedir acaba ? Örtü alır mıyız ? Alırsak minimum ve maksimum şekilde tahminlerinizi beklentilerinizi öğrenebilir miyim ?
ve cuma günü sapancaya gitme ihtimalim var .. olası bi kar da gidilebilir mi ?
?
Varsa yazılacak bir cevap alalım ustalardan..
-
Önümüzdeki sistem ocak şubat gibi gelse rahat 30 cm olurdu il geneli
-
Önümüzdeki sistem ocak şubat gibi gelse rahat 30 cm olurdu il geneli
Sabah kalktığımızda 30-40 cm kar görürdük skala yetmemiş yağışa
-
- Resmi Gönderi
Sahiller önümüzde ki sistemde çok birşey beklemesin hatta il genelinde kar yağışı durduğu an direk erime başlar.
-
Sıcaklık sorunu olmasa çok güzel bir sistem olacaktı. Sezon sonuna görsel bir şölenle yaklaşıyoruz.
-
Sıcaklık yüzünden sahil kesimler su oranı yüksek kar veya karlakarışık yağmur görürler tutucu kar olacağını sanmıyorum iç ve yüksek kesimler için güzel bir sistem olabilir yarın akşam ki güncelleme önemli olacak gibi herşeyin kesinleşmesi için Bol bol yeşil göreceğiz inşallah Ama sıcaklık sorunu olacak
-
Sıcaklık yüzünden sahil kesimler su oranı yüksek kar veya karlakarışık yağmur görürler tutucu kar olacağını sanmıyorum iç ve yüksek kesimler için güzel bir sistem olabilir yarın akşam ki güncelleme önemli olacak gibi herşeyin kesinleşmesi için Bol bol yeşil göreceğiz inşallah Ama sıcaklık sorunu olacak
Sıcaklık sorunu olsa bile ben perşembe geceden itibaren gelen yağışların kıyılarda dahi kar olacağını düşünüyorum. Ama gündüz tutmayan görsel bir yağış olacak büyük ihtimalle belki yağışın kuvvetli anında tutar ama yağış durduğu anda erir. Kendimce karaladım bir şeyler zamanı gelince hocalarımız açıklar
-
- Resmi Gönderi
Önümüzde olan sistemde avrupa yakasının güney sahillerinin durumu nedir acaba ? Örtü alır mıyız ? Alırsak minimum ve maksimum şekilde tahminlerinizi beklentilerinizi öğrenebilir miyim ?
Daha sistem net olarak belirginleşmedi şimdilik cıvık kar olma ihtimali fazla
-
Sıcaklık sorunu olsa bile ben perşembe geceden itibaren gelen yağışların kıyılarda dahi kar olacağını düşünüyorum. Ama gündüz tutmayan görsel bir yağış olacak büyük ihtimalle belki yağışın kuvvetli anında tutar ama yağış durduğu anda erir. Kendimce karaladım bir şeyler zamanı gelince hocalarımız açıklar
Yağmayacak demedimki şuan görünen sıcaklık sorunu devam ederse durum böyle olur ama daha net değil yarın akşam bazı şeyler belli olur bakalım
-