Fazla kafam basmaz ama eksili bir havada yoğun rüzgar da donmaya büyük etki etmez mi
Karayel iş yapar gibi Sinan abi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturFazla kafam basmaz ama eksili bir havada yoğun rüzgar da donmaya büyük etki etmez mi
Karayel iş yapar gibi Sinan abi
Haliç donmaz o zaman
Ancak çok içeri olan kollar donar diyelim mi
-25 derece ve üzeri sıcaklıklarda Haliç her türlü donar.
ECM’de kuş etmiş yağışları GFS kendine benzetiyor ECM’yi bu sene, şu saatten sonra 2 tane 2017 ayarında sistem gelirse anca toparlarız. Bence kademeli bir şekilde su kesintilerine başlanmalı 😕
Koskoca 50 senaryoluk diyagramda bile -10’un altına inip kar veren senaryo yok. Tehlikenin ne kadar vahim boyutta olduğuna bir örnek bu diyagram, erken konuşuyor olabilirim ama ben bu kışı kendi adıma kapattım. Bu saatten sonra sadece yağış için model takip edicem
Halicin donması için bu senaryo yeterlimidir Sinan Başkan
Koskoca 50 senaryoluk diyagramda bile -10’un altına inip kar veren senaryo yok. Tehlikenin ne kadar vahim boyutta olduğuna bir örnek bu diyagram, erken konuşuyor olabilirim ama ben bu kışı kendi adıma kapattım. Bu saatten sonra sadece yağış için model takip edicem
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Al benden de o kadar.En azından havada göreydik be...Koskoca ocak ayı,tarihte efsanevi sistemlerle adını altın harflerle yazdıran ocak ayı bomboş geçiyorsa o kışta bir sıkıntı vardır demektir bence.Tamam şubat ve mart ayı var da geçen sene hariç çoğu kışta bahar gibi geçiyor zaten hem de güneş açısı olayı var,güneş açınca eriyen olaydan bahsediyorum.Barajlar desen yuvacık barajı %17 ye düşmüş keza ülkemizin bir çok yerindeki barajlar da aynı seviyelerde.Bizim arap ülkeleri gibi denizdeki tuzlu sudan tatlı su üretme teknolojisi kurmamız lazım.Her yerimiz deniz zaten.Bir de bulut tohumu var onun hakkında çok fikir sahibi değilim açıkçası.
Sakin olun düzelttiler
Sakin olun düzelttiler
Bu diyagrama görede ocak ayı kayıp hocam maalesef
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Şuan farkettim, Ocak ayını kapattım yazacaktım. Eren senin ve diğer tahmin yapan hocalarımın verdiği bilgiler ve tarih aralıklarına kadar hiç bir kışı bitirmem, verdiğin her bilgi ve tarihe saygı duyarım. Model konusuna yazdığın mesaj sonrası gelip kontrol ettim mesajımı yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın ❤️
Bu diyagrama görede ocak ayı kayıp hocam maalesef
Şu mesajda bile hala “ocak ayını kapattım” yazdığımı zannediyordum.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sakin olun düzelttiler
Hocam benim attığım diyagram ECMWF’in 50 senaryoluk diyagramı. Sanırım GFS zannettimiz mesajınızdan böyle anladım. ECMWF diyagramı zaten GFS gibi kar % değerleri vermiyor ama 850hpada -10 altında senaryo yok
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Halicin donması için bu senaryo yeterlimidir Sinan Başkan
Uzun süreli olması lazım
Yağışlar puf
Yağışlar puf
Bu %3 lük görüntüyü veren senaryo hangisi merak ettim şimdi
ben hala ocak ayından ümitliyim ayın 23 24 ü gibi havada ilk kar yağışını görebiliriz büyük bir sistem beklentisine sahip olmayalım ocak için February is coming