İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

Beklentin ne bu arada öğrenelim kafandaki sinoptiği merak ettim Marmara için

Çok merak ettin seni kırmayayım. Marmara için değil niye Marmara için isteyeyim? Ülke geneli için istediğim sistem bu archives-2015-1-8-0-0.png

archives-2015-1-8-0-1.png

• Orta halli dediğin sistem 850 hpada - 5 - 7 arası yağmur almaktır.

Orta hal bence göreceli bir kavram kimi 30 cm kar için der kimi benim gibi vıcık vıcık 5 cm kar için. Saygı duyarım senin ''orta hal'' tanımına Selam

Bence kar açısından düşünmek lazım yağmurun kaç derecede yağdığıyla ilgilenmem, ne kadar yağdığıyla ilgilenirim

Tothenamadı

• Orta hal bence göreceli bir kavram kimi 30 cm kar için der kimi benim gibi vıcık vıcık 5 cm kar için. Saygı duyarım senin ''orta hal'' tanımına Selam

Bence kar açısından düşünmek lazım yağmurun kaç derecede yağdığıyla ilgilenmem, ne kadar yağdığıyla ilgilenirim

Yağışın ve 850 hpanın ortalamasını baz alarak, sistemin ne kadar kuvvetli olup olmadığını belirlemek daha mantıklı aslında. Bu sistemde - 10 giriyor ve kuvvetli deklerimiz cephelerimiz görünüyor. Ecwmf ye göre.

Gfs ise dek vermediği için dediğin üzere "orta halli" sistem olmuş fakat ecwmf sistem için büyük potansiyel öngörüyorken ecmwfnin gösterdiklerini görmezden gelerek sistem "orta halli" olacak demek yanlıştır çünkü sistemin nereye evrileceği daha belli değil.

• Yağışın ve 850 hpanın ortalamasını baz alarak, sistemin ne kadar kuvvetli olup olmadığını belirlemek daha mantıklı aslında. Bu sistemde - 10 giriyor ve kuvvetli deklerimiz cephelerimiz görünüyor. Ecwmf ye göre.

Gfs ise dek vermediği için dediğin üzere "orta halli" sistem olmuş fakat ecwmf sistem için büyük potansiyel öngörüyorken ecmwfnin gösterdiklerini görmezden gelerek sistem "orta halli" olacak demek yanlıştır çünkü sistemin nereye evrileceği daha belli değil.

ECMWF'i görmezden gelmiyorum ki. Bana göre ECMWF'in verdiği orta halli bir sistem görüntüsü zaten. Tabii 850 ve 500 soğukları güçlenirse duruma tekrar bakarız ama genel düşüncem bu şekilde. GFS aslında daha potansiyelli bir görüntü sundu ULL öngörüp blokaja gitti.

Şimdiden bunları konuşup konuyu uzatmaya gerek yok umarım ikimizin de tatmin olacağı bir sistem yaşarız, 2 yıldır tam anlamıyla hasret kaldık kara :kar:

Tothenamadı

• ECMWF'i görmezden gelmiyorum ki. Bana göre ECMWF'in verdiği orta halli bir sistem görüntüsü zaten. Tabii 850 ve 500 soğukları güçlenirse duruma tekrar bakarız ama genel düşüncem bu şekilde. GFS aslında daha potansiyelli bir görüntü sundu ULL öngörüp blokaja gitti.

Şimdiden bunları konuşup konuyu uzatmaya gerek yok umarım ikimizin de tatmin olacağı bir sistem yaşarız, 2 yıldır tam anlamıyla hasret kaldık kara :kar:

İnşallah. Fakat yanlış düşünüyorsun o dek bantları sağlam bayağı iyi akşamlar.

• Bu arada gfs blokoja gitti fakat yağış yok ecwmfdem kötü yanii.

Ecwmf nin dün ve bugün verdiği dekleri görmedin mi orta halli sistem değil ortalamanın üstünde potansiyel taşıyor.

Potansiyel olarak değerlendiriyoruz en başta dediğin gibi, iyi akşamlar

Tothenamadı